Temperatuur Tenerife – Ook in de winter verzekerd van zon

Temperatuur Tenerife – In dit artikel geven wij uitgebreide informatie over het weer en klimaat op Tenerife, de gemiddelde temperaturen, zonuren en neerslag per maand.Temperatuur TenerifeTenerife maakt deel uit van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en is, zeker in de wintermaanden, een van de populairste vakantiebestemmingen van Spanje. Het zuiden heeft niet alleen tijdens de zomer, maar ook in de wintermaanden, zeer droog weer met hoge temperaturen, veel zon en nauwelijks regen. Het noorden van het eiland is iets vochtiger en eveneens iets koelere temperaturen, een mix van zon en wolken en regelmatig een bui.

Temperatuur Tenerife gedurende het jaar

Gemiddelde dag en nacht temperaturen in graden Celsius, zonuren en regendagen op Tenerife.

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max Temp 20 20 21 22 24 26 28 29 27 25 22 21
Min Temp 15 14 15 16 18 20 21 22 21 19 17 15
Zonuren 6 7 7 9 10 11 10 9 8 7 6 6
Regendagen 10 8 6 4 3 1 1 1 2 4 7 9
Zee Temp 19 19 19 20 21 22 23 24 24 23 22 20

Temperatuur Tenerife januari

De gemiddelde temperatuur is in januari gemiddeld 15°C en daarmee een van de koudste maanden van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot 18°C en afkoelen tot 12°C. Gemiddeld heeft januari acht uur zon per dag en de temperatuur van het zeewater ligt rond 20°C. Januari is een van de natste maanden van het jaar met een gemiddelde van 13 regenachtige dagen.

Temperatuur Tenerife februari

In februari wordt het iets warmer op Tenerife, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 16°C. De temperatuur kan oplopen tot 19°C en afkoelen tot 12°C. Het aantal uren zon per dag loopt op tot negen en de temperatuur van het zeewater koelt af tot 19°C. De neerslag daalt tot gemiddeld 11 dagen per maand.

Temperatuur Tenerife maart

Met het aanbreken van de lente wordt het weer in maart steeds beter. De gemiddelde temperatuur bedraagt 17°C, met maxima van 20°C en minima van 13°C. De dagelijkse zonneschijn en gemiddelde dagen neerslag zijn nagenoeg gelijk aan februari, negen uur zon en 11 neerslagdagen. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is evenals in februari 19°C.

Temperatuur Tenerife april

April is te vergelijken met maart. De gemiddelde temperatuur is 17°C, met maxima van 20°C en minima van 13°C. Met zo’n 10 uur zon per dag en de temperatuur van het zeewater rond de 20°C ideaal om de dag aan het strand door te brengen en te zwemmen. De gemiddelde neerslag bedraagt in april slechts 31mm voor de gehele maand.

Temperatuur Tenerife mei

In mei lopen de temperaturen op Tenerife verder op met een gemiddelde temperatuur rond de 18°C ligt. De temperaturen stijgen tot ongeveer 21°C overdag en dalen tot een gemiddelde van 14°C in de avond. Gemiddeld 10 uren zonneschijn per dag en de gemiddelde temperatuur van het zeewater is 20°C. Met een gemiddelde neerslag van slechts 11mm voor de hele maand mei bent u verzekerd van fantastisch vakantieweer.

Temperatuur Tenerife juni

Met een gemiddelde temperatuur van 20°C (maxima van 23°C en minima van 14°C) is juni een van de meest populaire maanden om Tenerife te bezoeken. Met een gemiddelde van slechts 5mm voor de hele maand is de kans op regen nagenoeg nihil. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 22°C en de zon schijnt ongeveer 10 uur per dag. Wanneer u niet afhankelijk bent van het hoogseizoen is dit de perfecte tijd om een zonvakantie naar Tenerife te boeken.

Temperatuur Tenerife juli

In juli wordt warmer en regen komt bijna niet voor op Tenerife. De gemiddelde temperatuur bedraagt 21°C (maxima van 25°C overdag en minima van 18°C ’s avonds). De kans op regen is te verwaarlozen met slechts 1mm voor de hele maand. Juli is met een gemiddelde van 11 uur zon per dag de zonnigste maand van het jaar en ook het zeewater behoort met een gemiddelde van 22°C tot een van de warmste van het jaar.

Temperatuur Tenerife augustus

Met een gemiddelde temperatuur gedurende de hele maand 23°C, met maxima van 26°C en minima van 19°C, is augustus de warmste maand van het jaar. De temperatuur van het zeewater is 23°C. Met tien uur zon per dag kunt u de hele dag genieten op het strand of aan het zwembad. De gemiddelde neerslag is slechts 3 mm voor de hele maand, dus de kans op een bui is opnieuw minimaal.

Temperatuur Tenerife september

In september begint het langzaam af te koelen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 22°C, met maxima van 25°C overdag en minima van 18°C in de avond. De gemiddelde neerslag neemt met zes regenachtige dagen iets toe, maar het aantal uren zonneschijn blijft met tien hetzelfde als in augustus. Met een gemiddelde van 24°C is het zwemwater het warmste van het jaar.

Temperatuur Tenerife oktober

In oktober koelt het iets verder af op Tenerife. De gemiddelde temperatuur bedraagt nog steeds 21°C, met maxima van 24°C en minima van 17°C. De gemiddelde regenval neemt toe tot tien regenachtige dagen en het aantal uren zonneschijn per dag neemt af tot negen. Het zeewater is nog steeds warm, met een gemiddelde van 24°C perfect om te zwemmen.Temperatuur Tenerife november

In november dalen de temperaturen verder op Tenerife. De gemiddelde temperatuur bedraagt 19°C met maxima van 21°C overdag en minima van 15°C na zonsondergang. De temperatuur van het zeewater is 22°C en er is ongeveer acht uur zon per dag. De gemiddelde neerslag neemt toe tot 12 regenachtige dagen, dus kans op een bui.

Temperatuur Tenerife december

December is een van de koelste maanden, maar het is nog steeds warmer dan op de meeste andere vakantiebestemmingen in Europa. De gemiddelde temperatuur bedraagt ongeveer 16°C, met maxima van 19°C en minima van 13°C. De gemiddelde neerslag is met zo’n 75mm voor de hele maand het hoogst. De gemiddelde temperatuur van het zeewater van 21°C, met zeven uur zon per dag is het echter ook in deze periode nog steeds goed toeven op het strand.