3 goedkope stedentrips in Europa

Toe aan vakantie, maar heb je niet zoveel tijd of vrije dagen? Denk dan eens een een korte stedentrip binnen Europa. Binnen 3 of 4 dagen verken je de hele stad, heb je de leukste restaurantjes gevonden, de gezelligste parkjes en heb je voldoende selfies gemaakt bij de bekende bezienswaardigheden.

Omdat je in een korte tijd zoveel indrukken krijgt, heb je het idee dat je veel langer weg bent geweest. En dat is lekker, dan heb je weer energie voor je werk of studie en als je het rondom een weekend plant, hoef je niet eens zoveel vrije dagen op te nemen.

Hieronder geven we je 3 bestemmingen waar je heen kunt gaan als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn aan je stedentrip.

Stedentrip Krakau

Krakau is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor je stedentrip, maar als je een low-budget tripje wilt doen, dan is een goedkope stedentrip naar Krakau zeker een idee! En Krakau is best een hippe stad! Het is namelijk een studentenstad en heeft daardoor een bruisend uitgaansleven.

Maar daarnaast zijn er natuurlijk talloze bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Auschwitz, of ga naar één van de vele musea. Op sommige dagen kun je bij diverse musea zelfs gratis naar binnen.

Stedentrip Boedapest

Ben jij al eens naar Boedapest geweest? Ook deze stad is spotgoedkoop! Niet alleen de reis is goed te betalen, ook in de stad geef je niet veel uit. Eten en drinken is heel betaalbaar en er zijn diverse gratis tours met gids. Verder is het openbaar vervoer heel goedkoop, waardoor je je makkelijk door de stad verplaatst. Lekker ertussenuit en weinig uitgeven, dan is een goedkope stedentrip naar Boedapest een echte aanrader!

Stedentrip Praag

Praag is een super populaire studentenstad. Reis en verblijf zijn heel goed betaalbaar, soms al vanaf 99 euro per persoon en ook het leven in de stad hoeft niet duur te zijn. Zeker als je houdt van het uitgaansleven is Praag een echte aanrader. Een biertje kun je al halen voor 1 euro en dan krijg je vaak zelfs een liter of halve liter bier! Zorg wel dat je het op de juiste plekken haalt, ga je naar een hele toeristische plek, dan betaal je iets meer.

Naast het goedkope bier, is Praag ook een hele gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar de Praagse Burcht, de Karelsbrug of het Dansende Huis.