5 perfecte Griekse bestemmingen voor een lastminute vakantie

Zon, zee, strand, maar ook natuur en cultuur: Griekenland heeft dit allemaal! Dit prachtige land bestaat uit wel 6.000 eilanden, waarvan maar een klein deel bewoond is.

Ieder Grieks eiland heeft zijn eigen charme en is een fantastische vakantiebestemming; des te moeilijker om een eiland te kiezen voor je lastminute vakantie! Wij vertellen je welke Griekse bestemmingen volgens ons onmisbaar zijn.


1. Zakynthos 

Zakynthos is een uitermate populaire bestemming, en dat is zeker niet zonder reden! Dit eiland behoort tot de mooiste plekken op de wereld, en wie het opzoekt begrijpt ook direct waarom dat zo is: Zakynthos heeft alles waar je van kunt dromen.


Dit idyllische eiland bevat indrukwekkende historie, adembenemende zandstranden en een kristalheldere zee. Naviago Beach (ook bekend als Shipwreck Beach) is Zakynthos’ meest beroemde plek.

Je kunt, vanaf een hoge klif, het beruchte smokkelaarsschip Panagioties zien liggen; een fantastisch uitzicht! Ook vind je op Zakynthos karakteristieke olijfboomgaarden en natuurlijke landschappen om fantastisch tot rust te komen, genietend van de Mediterraanse omgeving. 

2. Kreta 

Het beroemde en beruchte Kreta doet haar populaire imago zeker niet te min met haar rijkdommen.

Griekenlands grootste eiland combineert de bergen en de zee met de eeuwenoude Griekse geschiedenis; het ene moment waan je in Caribische omgevingen vol rust, waar je het andere moment wordt meegetrokken door de historie, wanneer je over overblijfselen uit de Griekse oudheid struint. 

Het noordwestelijke deel van het eiland bevat adembenemende stranden: de lagune van Balos , die zich op het schiereiland Gramvoúsa bevindt, is een onmisbaar Grieks strand en behoort zeker tot de allermooiste stranden van heel Europa. 

3. Corfu 

Het prachtige en populaire eiland Corfu bevindt zich ten westen van het vasteland van Griekenland. Het is misschien wel het meest diverse eiland dat Griekenland te bieden heeft, met voor ieder wat wils.

Als je je wilt onderdompelen in de Griekse cultuur en je geniet van de Mediterraanse sfeer, is Corfu het eiland voor jou. Je kunt fantastisch wandelen door de groene omgevingen, fantastisch zonnebaden op één van de vele en mooie stranden, maar ook heerlijk eten bij één van de pitoreske tentjes waar het eiland vol van is.

Corfu is een people pleaser: dit eiland is dé geschikte bestemming voor zowel jonge gezinnen met kinderen als jongeren, en voor zowel jonge koppels als senioren.

De prachtige baai en het net zo schitterende strand van Palaiokastritsa maken het bezoek aan Corfu al meer dan waard! 

4. Elafonisos 

Het eiland Elafonisos is een hemelse plek om bij te komen en uit te rusten. Dit eiland is namelijk schitterend, maar ook uitzonderlijk rustig en daarom juist zo aantrekkelijk.

De meeste vakantiegangers en islandhoppers plannen terecht een dagje op Elafonisos in om zonder te veel ruis te genieten van de Griekse natuur. Omdat de meeste mensen alleen overdag in Elafonisos spenderen, is het ‘s avonds extra rustig en extra genieten.


Kom naar Elafonisos om te genieten van de natuur en je gezelschap. Op het eiland vind je daarnaast ook het mooiste strand dat je wellicht in je leven hebt gezien: Simos Beach.

Simos Beach heeft een groot strand dat niet alleen prachtig is om te zien, maar dat ook een geweldige snorkelmogelijkheid biedt. Vergeet zeker niet je snorkelset bij je bezoek! 


Elafonisos is klein en rustig, maar ons inzien daarom juist de ideale bestemming om lekker op rust te komen: precies wat je op vakantie wilt, toch? 

5. Kefalonia 

Het zou kunnen dat je nog niet van het eiland Kefalonia gehoord hebt, maar juist deze onbekendheid is waar de kracht van Kefalonia in schuilt.

Het is voor velen nog een verborgen schat en daarom een rustige bestemming ondanks de adembenemende uitzichten die het eiland biedt.

Zowel het weelderig begroeide binnenland, waar je heerlijk kunt genieten van de lokale Griekse flora, als de rustige kustlijn vol kristalzanden stranden, doen je het échte Griekenland ervaren.

Myrtos Beach is met name een betoverend strand dat je volgens ons écht fantastisch zal vinden.

Bron: Corendon.nl