Apps gebruiken voor reizen

Apps zijn niet alleen handig om de dagelijkse taken sneller uit te voeren, maar ook als je gaat reizen.Zo kunnen apps in verschillende stadia van een reis gebruikt worden. Ze kunnen er zelfs aan bijdragen dat je reis gemakkelijker en zonder problemen verloopt.

Zo hoort een reis tenslotte te verlopen; relaxed en alles onder controle. De best reisapps helpen je om georganiseerd de reis te maken, waarbij er rekening gehouden wordt met het budget.

Voor vertrek
reizen appsZelfs als je nog niet eens vertrokken bent zijn de apps al te gebruiken. Je kunt met verschillende apps, zoals Google Flights en SkyScanner zien wat de kosten zijn van de vlucht. Aan de hand van de vertrekdata worden zelfs goedkopere opties getoond. Hetzelfde geldt voor het hotel. Apps zoals TripAdvisor hebben prima recensies van hotels, zodat je weet dat je in een goed hotel overnacht. Naast recensies zijn er ook prijzen te vinden en foto’s van de accommodatie.

Bijna vertrokken
Het is handig dat je alles op een rijtje hebt als je op reis gaat. Er zijn apps zoals Tripcase die belangrijke informatie uit e-mails halen en deze in de goede volgorde zetten. Met een app als Evernote kun je dit zelf ook doen (of de Herinneringen app op de iPhone 6S). In de Evernote app kun je alles snel noteren zodat je niets vergeet. Evernote is ook te gebruiken om screenshots te bewaren van plattegronden.

Op reis
reizen appsEen plattegrond is handig als je op reis bent met kaarteninformatie. Veel van de real time kaartenapps zijn niet te gebruiken in het buitenland als dataroaming uitstaat. De kosten kunnen snel oplopen van mb gebruik in het buitenland. Een app zoals Here maakt het mogelijk om de informatie op de telefoon te zetten. Er is dan geen internetverbinding nodig om de kaarten te bekijken.

Is de reis gewijzigd? Met de Roomer app kun je snel naar beschikbare hotelkamers zoeken die voor een goedkope prijs aangeboden worden. Wil je snel wat lekkers eten? Met een app zoals Gogobot kun je snel restaurants in de buurt vinden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoe apps je kunnen helpen om meer van je reis te maken. Bon voyage!