Autovakantie Kroatië: voorbereiding, steden en stranden

Als je op zoek bent naar een leuke vakantie en al genoeg hebt gezien van landen als Frankrijk, Italië en Spanje, dan is Kroatië een leuk alternatief.

Dit land is nog redelijk onbekend onder Nederlandse toeristen, maar het heeft ontzettend veel te bieden. Met de auto is dit land gemakkelijk te bereiken.

autovakantie Kroatië

Je kunt er genieten van prachtige stranden, natuur en gezellige steden. Lees snel verder voor tips voor een autovakantie naar Kroatië en alles over de leuke bezienswaardigheden.

Voorbereiding autorit

Met de auto op vakantie gaan heeft veel voordelen. Je kunt zelf je ritme bepalen en genieten van de route door verschillende landen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor vertrek.

Zoals een autoverzekering afsluiten die ook pechhulp biedt in het buitenland. Je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn voor eventuele kosten en kunnen rekenen op de juiste hulp voor het geval er onderweg iets mis gaat.

Op verschillende websites kun je autoverzekeringen vergelijken en zo de meest geschikte voor jouw persoonlijke situatie kiezen.

Iets anders waar je rekening mee moet houden als je met de auto naar Kroatië gaat, is dat bijna alle snelwegen in het land tolwegen zijn.

Daarnaast is het verstandig om de auto een vakantiecheck te geven bij de garage voordat je vertrekt.

Steden in Kroatië

Kroatië heeft heel veel leuke steden die je kunt bezoeken. Een van de voordelen is dat Kroatië nog niet zo duur is als bijvoorbeeld Italië.

Je kunt er genieten van de Kroatische gastronomie en cultuur voor niet al te veel geld. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Zagreb. De snelweg van Zagreb is trouwens de enige weg waar je geen tol hoeft te betalen.

De hoofdstad is erg modern en je kunt er eten in de beste restaurants. Ook is het uitgaansleven er erg populair. Je vindt er dus veel leuke discotheken.

Als je op zoek bent naar geschiedenis en cultuur bezoek dan de stad Pula aan de kust. Hier kun je het oude Romeinse amfitheater bezichtigen. Ook in de stad Dubrovnik is genoeg aan historie te vinden, zoals de oude stadsmuren en gebouwen die er te zien zijn.

Stranden

Naast veel cultuur en historie, heeft Kroatië prachtige stranden waar je kunt genieten van zon en zee. De perfecte zone hiervoor is Dalmatië.

Er zijn ongeveer 1000 verschillende eilanden. Ook zijn er veel afgelegen baaien te vinden, het water is er helderblauw en de stranden zijn bovendien heel schoon.

Een mooie route langs de kust is de rit van Rejika naar het eiland Rab. Dit eiland bereik je via een pont vanaf het schilderachtige dorpje Jablanac. Het eiland is erg groen en heeft veel schaduw door de bossen.

Ideaal voor een warme zomerdag. Nog een laatste tip: het allermooiste strand van Kroatië vind je op het eiland Brač. Het gaat om het Zlatni Rat-strand, dat vaak in de top 3 mooiste stranden van Europa te vinden is.

De combinatie van bomen, wit zand en helderblauw water maken dit stand adembenemend.