Berlijn Tips en bezienswaardigheden

Berlijn vind je vaak terug als top 10 reisbestemming in lijstjes over favoriete stedentrips. In de afgelopen jaren is Berlijn uitgegroeid tot een favoriete citytrip voor veel Nederlanders!Van de voormalige tweedeling is vandaag de dag weinig meer te merken. De politiek contrasterende werelden en de Berlijnse muur, die 28 jaar lang Oost en West Berlijn van elkaar scheidde, behoort echt tot het verleden. Inmiddels is Berlijn de hoofdstad van verenigd Duitsland en is de stad, waar het parlement en de regering is gehuisvest, uitgegroeid tot een ware metropool.

Stedentrip Berlijn Berliner DomNu Berlijn de meest belangrijke stad in Duitsland is herbergt de stad van de Bondspresident ook veel verschillende ministeries. Natuurlijk heeft dat ook zijn aantrekkingskracht gehad op nationale en internationale media en op verschillende belangrijke banken en andere instanties. De dienstensector is enorm uitgebreid en de hotelbranche bloeit.

Berlijn tips – De stad die bruist van energie

Vooral het centrum van Berlijn bruist. Veel Restaurants, galeries, boetiekjes, cafés, grote en kleine festivals en kleinkunst optredens maken het Berlijn van vandaag tot de meest interessante stad van Duitsland. Een citytrip Berlijn kan op zijn zachtst gezegd een verrassende stedentrip worden genoemd. Nog steeds hangt er een bepaalde sfeer rondom de beroemde Berlijnse muur. Verdwenen zijn de beelden van de koude oorlog en spionnenverhalen, tegenwoordig draait het in de stad Berlijn om cultuur, musea, uitgaan en fantastische architectuur.

Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn word wel de grootste culturele extravaganza stad van de wereld genoemd en dat is niet verkeerd bedoeld. Deze Duitse metropool staat werkelijk vol met bezienswaardigheden en loopt over van culturele mogelijkheden. Wat u zeker niet mag en kunt missen tijdens een stedentrip Berlijn is de Brandenburger Tor en natuurlijk Checkpoint Charlie, de oude grenscontrole vanuit de koude oorlog tussen Oost en West Duitsland. Naast cultuur en bezienswaardigheden heeft Berlijn een geweldig nachtleven te bieden.

Berlijn tips – Berlijnse Muur bezoeken

Iedereen kent natuurlijk nog de koude oorlog tussen het oosten en het westen. De Berlijnse muur was hiervan de meest beroemde en in die tijd ook meest beruchte scheiding tussen Oost en West Duitsland. In totaal was de Berlijnse muur iets meer dan vijfenveertig kilometer lang. De Berlijnse muur werd gebouwd in 1961 en is afgebroken tijdens de legendarische opstanden in 1989. Vandaag de dag staat er nog een klein stuk muur overeind, welke een echte bezienswaardigheid in Berlijn is geworden en dat je ook beslist moet zien tijdens een weekend Berlijn.

Bezienswaardigheden – Een bezoek aan de Funkturm

Stipt op tijd voor de opening van de derde Duitse Funkausstellung op 4 september 1926 werd ‘het kleine broertje’ van de Parijse Eiffeltoren in gebruik genomen. Het 138 m hoge symbool van Berlijn werd in de volksmond onmiddellijk Langer Lulatsch gedoopt en biedt naast een fantastisch uitzicht over de stad ook een restaurant op 55 m hoogte (geopend elke dag vanaf 10.00 – 23.00 uur).Aan de voet van de Funkturm bevindt zich het Duitse Rundfunk-museum. Hierin wordt een overzicht gegeven van de ontwikkeling van radio en televisie in maatschappelijk en historisch verband. Onder andere te zien: een radiozaak met het aanbod uit de jaren dertig en een ‘Openbaar televisielokaal’ van de Reichspost uit dezelfde tijd (geopend woensdag tot maandag van 10.00 – 17.00 uur).

Adres Funkturm Berlijn
District Charlottenburg
Hammarskjöldplatz 1
Ingang Messedamm
U-Bahn: Kaiserdamm
S-Bahn:Witzleben
Website : Funkturm Berlijn