Vakantie naar Duitsland? Bekijk de leukste boerderijvakanties‎ in Duitsland

Voor een boerderijvakantie Duitsland is een toenemende belangstelling merkbaar. Reizenservice.nl heeft 13 vakantiecentra geselecteerd die alleszins een bezoek waard zijn!Boerderijvakantie Duitsland

Hier blijft geen wens onvervuld. Naast de vele boerderijdieren en faciliteiten voor de kinderen kunt u kennis maken met seizoensworkshops, speelschuren en maïs doolhoven. Geniet van uw boerderijvakantie Duitsland met ritjes op de tractor, yoga lessen, creatieve cursussen, paardrijden of een barbecue met zelf gebakken stokbrood.

 

 

Boerderijvakantie Duitsland 1. Boerderijvakantie Duitsland – Reiterhof Trunk, Taubertal

Idylle op het platteland zoals op de foto – zo zou men het artikel over Reiterhof Trunk in het Taubertal kunnen beschrijven. De liefdevol ingerichte appartementen (3 en 4 sterren) bieden een oase van rust om van de vele faciliteiten op de boerderij te genieten. Yoga met Marianne, een tractorritje met Heinrich of een mooie rit op één van de 20 paarden zijn slechts een paar van de uitzonderlijke mogelijkheden.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 22. Boerderijvakantie Duitsland – Esterer Hof, Chiemgau/Chiemsee

In de buurt van Chiemsee ligt midden in de natuur de droomlocatie van Esterer Hof, met 5-sterren appartementen in traditionele Beierse stijl met veel hout en natuurlijke materialen. In de rustieke gewelfde lounge met gigantische ramen kan men feesten,; de kinderen zijn dol op pony rijden en een tochtje in een paardenkoets. ‘s Avonds is het hoogtepunt met boer Hans in de stal: de dieren voeren, elke dag een nieuwe soort dier leren kennen, dierengeluiden imiteren en ravotten op de hooizolder met een tokkelbaan.


Boerderijvakantie-Duitsland 33. Boerderijvakantie Duitsland – Reit- und Ferienhof ‘Zu den Linden’, Hunsrück

In het hart van Rheinland-Pfalz, op een rustige locatie met kilometers ver uitzicht op de prachtige landschappen van de Hunsrück, ligt de manege en vakantieboerderij ‘Zu den Linden’. Naast twaalf paarden leven op de boerderij koeien en varkens met hun leuke jongen en veel tamme dieren. Hier leert men zes keer per week de taal van de paarden beter leren kennen en de kleintjes genieten van het pony rijden.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 44. Boerderijvakantie Duitsland – Bio-Erlebnisbauernhof Haflingerhof, Oberpfalz

In een rustige afgelegen locatie aan de bosrand ligt hett Beierse landbouwbedrijf Haflingerhof. De lieve Haflingers, ezels en goudkleurige mini pony’s zijn, naast vele andere boerderijdieren, de sterren op de boerderij. De baby- en kinderboerderij biedt een wekelijks actieprogramma met ritjes op de tractor met boer Georg, een kinderwerkplaats, een hooiberg met klimwand en een grote boerderijwinkel.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 55. Boerderijvakantie Duitsland – Ferienhof Stenneshöh, Oostzeekust

Op slechts 10 minuten rijden van de Oostzee ligt in een rustige omgeving, omringd door velden, Stenneshöh Hof. De hoogtepunten hier zijn tractor rijden op de oude Fendt, de paalwoning voor de kinderen en de reusachtige zandhopen, de dagelijkse uitstapjes onder begeleiding, de wekelijkse kampvuren met barbecue en stokbrood bakken, een stroschuur en een wisselend creatief aanbod.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 66. Boerderijvakantie Duitsland – Erlebnis Bauernhof Kliewe, Eiland Rügen

Te midden van het prachtige landschap aan zee ligt de “avonturen boerderij” Kliewe met zijn enorme aanbod en uitgebreide evenementenprogramma voor jong en oud. Naast de pony’s en rijpaarden en koetstochten vindt u hier een complete dierentuin. Campingvakanties in een caravan van de boerderij of in luxe villa’s, de grote boerderijwinkel en boerderijrestaurant met een panoramisch uitzicht op de kuikens en konijnen, die onder de omheining proberen door te glippen, zorgen voor de ultieme belevenis van een avontuurlijke vakantie.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 77. Boerderijvakantie Duitsland – Schaeferei & Reiterei Rolfs, Noordzeekust

Zeer dicht bij de Noordzeekust staat de boerderij van de familie Rolfs, waar u op safari kunt met de “gras maaiende” schapen. Tochten met een pony, een pony wellness, kabouter weken in de enorme speelschuur, spannende seizoensworkshops en de immer populaire Pony Club zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten. Tijdens het verblijf op de boerderij krijgt u de kans aanwezig te zijn de geboorte van lammetjes en er is een boerderijcafé en een boerderijwinkel.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 88. Boerderijvakantie Duitsland – Gut Frielinghausen, Sauerland

Dit historische landgoed heeft een gebouw uit de 15e eeuw omgetoverd tot een gezellige lounge voor de gasten en heeft daarnaast ook een nieuw gebouwd huis, dat te midden van weelderige groene weiden en bossen staat. De boerderijkapel uit 1867 wordt gebruikt bij feestelijkheden, de natuurlijke vijver nodigt in de zomer uit om te zwemmen en u kunt er vissen. De kinderen mogen pony rijden en de vele andere dieren mogen worden gevoerd en geaaid. Bij slecht weer kan er binnen worden gespeeld.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 99. Boerderijvakantie Duitsland – Kinderbauernhof Marienhof, Havelland

In de buurt van de beroemde “perenboom”, beschreven door Theodor Fontane, ligt de Marienhof op een prachtige afgelegen locatie. Een vakantiekamp voor kinderen alleen, het blote voeten pad, maïsdoolhof, boerderijcafé, begeleid pony rijden, aangespannen rijden en de rijke verscheidenheid aan dieren zijn slechts enkele van de talloze mogelijkheden op deze boerderij. Verder is er een authentiek historisch klaslokaal waar allerlei evenementen plaatsvinden. In het voorjaar en de herfst kunt u duizenden kraanvogels zien in de lucht.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 1010. Boerderijvakantie Duitsland – Hof Grüneberg, Ruppiner Land

Op slechts 30 kilometer van Berlijn is in de prachtige natuur van Brandenburg Hof Grüneberg gelegen. Wekelijks worden wisselende activiteiten zoals bakken in de historische houtoven en grappige tractorreizen georganiseerd. Als lid de vereniging voor de instandhouding van oude en bedreigde veerassen leven hier heel veel van dergelijke dierenrassen. Koetstochten, therapeutische en handicapritten, ruitervakanties voor kinderen, grillen bij het kampvuur en prachtige meren in de omgeving maken het verblijf compleet.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 1111. Boerderijvakantie Duitsland – Kinderbauernhof Dingeldey, Odenwald

Op deze uitgesproken kinderboerderij, de thuisbasis van ongeveer 100 boerderijdieren en actieve landbouw, is er vooral voor de kinderen altijd iets te doen of te beleven. Doordat iedereen hier mee kan helpen is het voor kleine en grote “tijdelijke boeren” erg leuk om hier te verblijven. De strobalen van het veld halen en terug te brengen op de met stro beladen trekker en oplegger is evenzeer een hoogtepunt, evenals het “tafeltje-dek-je” met zelfgemaakt gebak op het erf.

 

Boerderijvakantie-Duitsland 1212. Boerderijvakantie Duitsland – Traberhof Hooksiel, Noordzeekust

In het weidse landschap van de Nedersaksische Waddenzee ligt het Friese Traberhof met zijn uiterst gezellige gastvrijheid. Een wekelijks wisselend actieprogramma met paardrijden, dierverzorging, waterfietsen, grillen, ravotten in het hooi, wadlopen, een wellness-oase en een wandeling door de prachtige rozentuin zijn slechts een paar van de hoogtepunten!

 

Boerderijvakantie-Duitsland 1313. Boerderijvakantie Duitsland – Activ Ferienhof und Heuhotel Sander, Weserbergland

In het hart van het Weserbergland ligt de gezinsvriendelijke vakantieboerderij met een prachtig panoramisch uitzicht. Kanoën, geo-caching, begeleide avondwandelingen, ‘s avonds kampvuur, boogschieten en andere top outdoor ervaringen worden hier aangeboden. Men kan de nacht doorbrengen in het geurige hooi, maar ook in het bed van een van de comfortabele vakantiewoningen. Pony rijden voor de kinderen, ravotten in het stro en crossen in de omgeving behoren eveneens tot de mogelijkheden.