Busreizen Amerika

Wat veel mensen niet weten is dat reizen door Amerika met de bus een van de beste manieren is om de ongeëvenaarde landschappelijke juweeltjes van de VS te ontdekken.Veel mensen huren een auto of camper en op zich is dat natuurlijk een prima manier om dit dit immense land te ontdekken.

Busreizen Amerika

Bij het plannen van een Amerika rondreis wordt niet vaak aan de bus gedacht. Maar wat veel mensen niet weten, dit is een veel goedkopere en nog meer ontspannen manier om door Amerika te reizen dan met een gehuurde auto of camper. Niet nadenken over de juiste route, gewoon een route kiezen van de woestijnen in het zuidwesten naar de bruisende Amerikaanse steden aan de oostkust.

Tips voor busreizen Amerika

Luxe reizen met de bus door Amerika, er zijn busmaatschappijen in de VS die eerste klas en ultieme luxe bieden. Deze eerste klas bussen bieden diensten aan die vaak beter of tenminste op gelijke voet staan met de voorzieningen met bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Natuurlijk reis je niet zo snel met de bus als met een vliegtuig, maar zoals gezegd, met de bus zie je veel meer onderweg.

Er zijn busbedrijven die verstelbare lederen stoelen, met hoofd- en voetsteunen en ruime beenruimte bieden, WiFi mogelijkheden, stopcontacten voor aansluiten van computer e.d., filmschermen voor onderweg en nog vele andere extraatjes. De prijzen van deze luxe busreizen liggen gemiddeld 40% lager dan vliegtickets.
De (nacht)bus naar New York

Backpackers hebben het allang ontdekt, reizen met een bus brengt je op plaatsen waar je vaak niet aan denkt als je zelf rijdt. Busreizen in Amerika zijn dan ook perfect om steden en plaatsen te ontdekken buiten de gebaande paden. En neem je het vliegtuig binnen Amerika, dan zul je zeker boeiende plaatsen en vergezichten missen.

Een voorbeeld is de busrit naar New York City in de nacht. Je zult al vanaf grote afstand de verlichte Big Apple zien, bijzonder indrukwekkend en perfect voor het maken van ansichtkaartachtige foto’s.

Met de bus naar bijzondere plaatsenEen andere goede manier om Instagram-waardige foto’s te maken is door onderweg uit de bus te stappen! Neem onderweg een break, er zijn genoeg goedkope motels en hotels te vinden. Niet alleen verwelkomen deze stops de sleur bij langere busreizen, ze zijn ook ideaal voor het ontdekken van de geografische verscheidenheid van een bepaalde streek.

Een geweldige plaats om te bezoeken en een tijdje te verblijven is Bear Lake, Utah. Hier heb je overweldigende uitzichten op het schilderachtige meer en op de bergen van het National Forest.
Eten en drinken tijdens de stops

Reizen vergt energie, de beste manier om een lange busreis fit te doorstaan is om reisvriendelijke snacks in je rugzak mee te nemen. Bepaalde soorten vruchten, zoals gedroogde vruchten, noten en voorverpakte producten zijn perfect als hapje voor onderweg.

Er zijn bij de vele rustplaatsen tal van bekende fastfoodketens, maar ook onbekende snackverkopers te vinden voor een snelle hap of een uitgebreide maaltijd. Tot slot, vergeet niet om een fles water mee te nemen om fit te blijven! Van te weinig drinken wordt je moe en lusteloos.

Kleding voor verschillende omstandigheden

De Verenigde Staten van Amerika bestrijken een enorme hoeveelheid grondgebied, waardoor het land ook een reeks van verschillende klimaten herbergt. Van de beruchte winters in het noorden van Amerika tot woestijntemperaturen in het zuiden. Reis je door het hele land, zorg dan dat je kleding bij je hebt voor deze zeer uiteenlopende weersomstandigheden.