Corsica stranden – Top 10 beste stranden

Corsica stranden – Met een groot aantal verborgen inhammen en weidse baaien van fijn wit zand, afgewisseld met dramatische roestkleurige kliffen boven heldere aquamarijn wateren, hebben we een ruime keuze bij het kiezen van de beste stranden van Corsica.Corsica strandenOf u nu op zoek bent naar een plek aan zee voor het hele gezin, een afgelegen strand voor u beiden of een watersporthaven, Corsica heeft het allemaal. En … de vlucht uit Nederland of België duurt slechts een paar uur.

Top 10 beste Corsica stranden

Corsica stranden Calvi1. Corsica stranden – Calvi

In het noordwesten van het eiland, een prachtige baai van zand, omspoeld door kristalhelder water en een zacht glooiende zeebodem plus goede voorzieningen, maken dit een uitstekend strand voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Er zijn tal van cafés en restaurants, ligbedden en parasols te huur, evenals een aantal geweldige watersportcentra met een scala aan activiteiten, waaronder zeilen, jetskiën, windsurfen en duiken. Als u genoeg heeft van het strand kunt u een wandeling maken in het charmante stadje Calvi en de luxe jachthaven, geflankeerd door een ruime aanbod van restaurants en de oude citadel.

L'ile Rousse2. Corsica stranden – L’Ile Rousse

De laatste stop van de treinroute langs de kust van Calvi, voordat het landinwaarts gaat naar de bergen, is L’Ile Rousse. Een prachtige badplaats, met elke ochtend een boerenmarkt en een prachtig wit zandstrand. Er zijn hier tal van faciliteiten en de zee is de blauwste die u zich maar kunt voorstellen. U vindt er een breed aanbod van watersporten, waaronder jetski’s, op een tweede, kleiner strand, in de buurt van het treinstation.

L'Ostroconi3. Corsica stranden – L’Ostriconi

Als u op zoek bent naar een iets meer afgelegen strand is Plage de L’Ostriconi de perfecte keuze. Wanneer u hier met de auto aankomt moet u uw auto langs de kant van de weg laten staan, vanwaar u het strand al kunt zien.

Een kronkelend, smal pad leidt u van de heuvel naar een absoluut idyllisch strand. Het is zeker de moeite waard en het is er nooit druk, zelfs midden in zomer niet. Vergeet niet om alles mee te nemen wat u nodig zou kunnen hebben, met inbegrip van veel water en zonnebrandcrème, want er zijn hier helemaal geen voorzieningen.

Corsica stranden Palombaggia4. Corsica stranden – Palombaggia

Het bekendste strand van Corsica, Palombaggia, is een prachtige, witte zandbaai omringd door pijnbomen en rode granieten rotsen, omspoeld door de blauwste zee en bezaaid met cafés en watersport mogelijkheden. Met uitzicht op de onbewoonde Cerbicale archipel trekt het vooral in het hoogseizoen veel toeristen (met regelmaat wordt het in de pers als een van de top Europese stranden genoemd) en het wordt aangemerkt als een beschermd natuurgebied.

Corsica stranden Saleccia 5. Corsica stranden – Saleccia

Dit prachtige strand, ten westen van St Florent, is echt moeilijk te omschrijven. De lange strook van oogverblindend wit zand, omspoeld door helder blauw water, heeft een achtergrond van Corsicaanse dennen en de door de zon verschroeide maquis van de Désert des Agriates. Het kan worden bereikt via een twaalf en een half kilometer lang pad, eigenlijk alleen geschikt voor een 4×4 of quad.

De laatste kunnen worden gehuurd aan de bar van Relais de Saleccia, aan het begin van het pad op de D81. U kunt ook met een veerboot die hier in de zomer vanaf St Florent vaart. Wederom moet u alles wat u nodig heeft meenemen want er zijn ook hier geen voorzieningen. Een parasol voor wat schaduw is eveneens raadzaam om mee te nemen. Ondanks de grote afstand is dit strand erg druk in augustus, als de lokale bevolking aankomt in hun eigen boten.

Santa Giulia6. Corsica stranden – Santa Giulia

Santa Giulia is even mooi als populair, een prachtige baai met zacht geel zand en ondiep water, waardoor het ideaal is voor jonge kinderen, maar ook met een aantal interessante kleine riffen. Het is populair bij watersporters, met mogelijkheden zoals duiken, windsurfen en zeilen, en heeft een aantal winkels en eetgelegenheden, waaronder een bijzonder sfeervol restaurant met schaduwrijke zitplaatsen, centraal gelegen aan het strand.

Beach on Lavezzi7. Corsica stranden – Lavezzi Eilanden

Ga met een boot van Bonifacio naar de prachtige stranden en afgelegen baaien van de Lavezzi eilanden, een prachtige archipel, tussen de eilanden Corsica en Sardinië. Deze groep van granieten eilanden, waarvan alleen Cavallo is bewoond, vormen het meest zuidelijke punt van Frankrijk.

8. Corsica stranden – CampomoroTijdens het rijden in de richting van de mooie badplaats Campomoro komt een prachtige baai in beeld. Met fijn zand, ondiep water en slechts een paar restaurants en een watersportcentrum, is dit een geweldig relaxed strand voor kinderen en snorkelen.

9. Corsica stranden – Capicciolo

Het kustgebied rond Capicciolo in het zuidwesten van Corsica heeft een prachtig uitzicht op de Golf van Valinco, vooral bij zonsondergang. Hier vindt u een reeks mooie, verborgen baaien, verscholen tussen granieten rotsblokken, afgewisseld met af en toe een groter zandstrand. Faciliteiten zijn relatief schaars, maar dit is veel meer een keuze voor degenen die in de stemming zijn voor niets anders dan zacht meanderende golven, een picknickplaats en misschien een duik in zee.

Porto Pollo10. Corsica stranden – Porto Pollo

Met misschien wel de beste omstandigheden om te duiken en snorkelen in het gebied, is deze zandbaai ook populair bij gezinnen met jonge kinderen door de zacht glooiende zeebodem. Er is een groot scala aan watersporten, een mooie jachthaven en Porto Pollo zelf is een relaxed kustplaatsje met een paar cafés en restaurants.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de beste stranden van Corsica, maar als u het eiland gaar verkennen zult u er ongetwijfeld nog veel meer vinden. Of u nu een actieve vakantie wilt met een groot scala aan watersporten, een leuke familievakantie of een romantische vakantie met zijn tweeën, u zult zeker een prachtig strand vinden op het eiland waar u met liefde aan terugdenkt.