Dalmatië Kroatië – De nieuwe Italiaanse Riviera?

Dalmatië Kroatië – De Dalmatische kust van Kroatië is hard op weg een hotspot voor toeristen te worden. Kristalheldere wateren, prachtige oude steden en aantrekkelijke eilanden.

Op het kruispunt van de Middellandse Zee en Centraal-Europa, met een zich snel ontwikkelende toerisme industrie, is Kroatië minder duur dan buurland Italië.

Dalmatië Kroatië – De nieuwe Italiaanse Riviera?Dalmatië Kroatië kustIn tegenstelling tot de Italiaanse Rivièra, waar u overal met de trein kunt komen, is de kust van Kroatië alleen bereikbaar via de weg. U kunt kiezen om zelf te rijden of gebruik te maken van de lokale bussen of gewoon eilandhoppen in deze prachtige regio. Kroatië mag dan niet die kleurrijke vissersdorpjes van de Italiaanse Rivièra hebben, het heeft de schoonste stranden, meer dan 1000 eilanden en tal van romantische, afgelegen baaien met azuurblauw water.

Dalmatië Kroatië DubrovnikDalmatië Kroatië – Dubrovnik

Denk aan Dalmatië Kroatië en het iconische beeld van Dubrovnik komt boven. Misschien wel de mooiste oude stad in de regio. Dubrovnik is ook de meest populaire stad en trekt veel toeristen tijdens de drukke zomermaanden. Er is hier zo veel te doen dat het gemakkelijk is om te begrijpen waarom de stad zo’n grote aantrekkingskracht heeft. Er heerst een magisch gevoel als je door de straten van de oude vesting slentert, luisterend naar muziek uit de restaurants onder de nachtelijke hemel.

Vergeet alles om je heen met een wandeling door de geplaveide straatjes of ga gewoon een dag winkelen of maak een wandeling langs de stadsmuren. Er is hier een kleine baai om te zonnebaden of u kunt de kabelbaan nemen voor een prachtig uitzicht op de haven.

Dalmatië Kroatië SplitDalmatië Kroatië – Split

Een stad met een rijke historie en een echte mediterrane sfeer. Split ligt in het hart van Dalmatië en vanaf hier kunt u een zeiltocht maken over het heldere blauwe water van de Adriatische Zee , terwijl u naar hartelust kunt eilandhoppen. Split werd ooit beschermd door talrijke forten met paleizen, tempels en natuurlijke spa’s, en is nu de belangrijkste haven naar eilanden zoals Vis en Hvar, bekend om hun schoonheid, tradities en een bruisend nachtleven. De boulevard langs de schilderachtige waterkant is ‘s avonds mooi verlicht.

Dalmatië Kroatië SibenikDalmatië Kroatië – Sibenik

De Kornati eilanden rond Sibenik vormen de grootste groep van eilanden in de Middellandse Zee. Er is een eiland voor elke dag van het jaar en de eilandjes van witte kalkstenen rotsen zijn een waar watersportparadijs. Langs de groene route van Sibenik, met zeven watervallen en een overvloed aan vogels, vindt u de resten van middeleeuwse nederzettingen. De stad werd meer dan 1000 jaar geleden gesticht en is vooral bekend om de kathedraal van Sint-Jacob, gebouwd in de 15e eeuw. De witte stenen koepel en torens domineren de stad.

Dalmatië Kroatië RabDalmatië Kroatië – Rab

Een andere prachtige kustroute die u niet mag missen is vanaf Rejika naar het Kroatische eiland Rab. Ten noorden van Sibenik en Zadar ligt Rab op slechts 15 minuten varen met de veerboot van het pittoreske dorpje Jablanc. Het is een van de groenste eilanden met veel schaduwrijke bossen en een prachtige baai bij Lopar. Als u tijd heeft is het zeker een bezoek waard.Of u nu kiest voor een verblijf in één gebied of meer van de weidse kuststrook wilt verkennen, één ding staat vast: de Dalmatische kust van Kroatië is een verleidelijke en unieke regio die op u wacht …