Duikvakantie – Maak kennis met het onderwaterleven

Een van de allermooiste plekken ter wereld voor een duikvakantie is het Caribische eiland Grenada. In duikgidsen worden de wateren rond Grenada omschreven als “adembenemende koraalriffen, ongekend rijk onderwaterleven en spectaculaire wrakken”.Duikvakantie koraalOveral waar je kijkt zie je sponzen, zeewaaiers en koralen in alle soorten, kleuren en maten. Allerlei tropische vissen in felle kleuren en zelfs enorme schildpadden zwemmen nieuwsgierig langs je heen. Het is weer eens iets anders dan een duikvakantie in Egypte.

Duikvakantie Grenada

ScheepswrakGrenada kent zo’n dertig officiële duikplekken met riffen, diepe afgronden en opvallend veel scheepswrakken. De Bianca C, een cruiseschip van zo’n 200 meter lang dat in 1961 is gezonken na een brand in de machinekamer, ligt op zo’n veertig meter diepte. Een ander spectaculair scheepswrak is de King Mitch, een mijnenveger die eveneens is gezonken in 1961. Het wrak ligt aan de Atlantische kant van het eiland, eveneens op bijna veertig meter en je kunt er bijna zeker van zijn hier haaien, roggen, barracuda’s en schildpadden tegen te komen. De beste maanden om hier een duikvakantie te boeken zijn juni en juli, ideaal dus om je zomervakantie door te brengen.

Onderwater beeldenpark

Onderwater beeldenparkOp een diepte van slechts vier tot tien meter – en daardoor ook voor snorkelaars goed te zien – is in 2006 voor de westkust van Grenada een onderwater beeldenpark aangelegd. Het beeldenpark vormt een kunstmatig rif en is gesticht door de kunstenaar en duiker Jason deCaires Taylor. Het beschrijft de historie en cultuur van Grenada. De beelden zijn in de loop der jaren deels begroeid met koraal en sponzen. Door Taylor is bij Cancun in Mexico ook een onderwatermuseum gerealiseerd en er zijn inmiddels ook plannen voor iets dergelijks bij Lanzarote op de Canarische Eilanden. Kijk voor meer informatie en een filmpje op www.underwatersculpture.com.

Duikvakantie GrenadaGrenada is niet alleen voor een duikvakantie een mooie bestemming, het is ook verder alleszins de moeite waard. Het eiland maakt onderdeel uit van het Britse Gemenebest en ligt bij de Bovenwindse Eilanden. Het eiland is niet groot (18 bij 34 kilometer), dus kun je in een dag heel veel van het eiland zien. Een huurauto kost ongeveer 30 euro per dag. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Fort Frederick, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het eiland, of een van de afgelegen baaitjes. In de hoofdstad St.-George’s moet je beslist een bezoek brengen aan de kruidenmarkt.Grenada wordt het kruideneiland genoemd, vooral vanwege de nootmuskaat, ook wel het zwarte goud genaamd. Daarnaast exporteert het eiland foelie, bananen en cacao. De productie van cacao is in handen van de Grenada Chocolate Company, een kleine coöperatie van cacaoproducenten. Alles is 100% biologisch en de productie geschiedt met zonne-energie. De chocolade wordt ook in Nederland verkocht.
Kijk voor meer info over Grenada op www.puregrenada.com.