Einde aan Goedkope Vliegtickets

Als het aan de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United ligt komt er een einde aan vliegticket zoekmachines.Goedkope Vliegtickets zoeken door slimme software wordt waarschijnlijk verboden. Kun je je voorstellen dat je tot soms wel 50% goedkoper kunt vliegen? Vaak is het een heel gedoe om zelf goedkope vliegtickets te vinden. Je zult uren moeten zoeken op verschillende websites om de beste deal te vinden. Tijdrovend en ook nog vervelend werk, dat dacht Aktarer Zaman ook. Hij heeft de website Skiplagged.com ontwikkelt die door slimme software de allergoedkoopste vliegtickets vindt.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United

De website werkt zo goed dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United een rechtszaak begint tegen de eigenaar van Skiplagged.com. Lucgtvaartmaatschappijen en reisorganisatie zijn helemaal niet blij met dit soort websites en goedkope vliegticktes zoekmachines, ze lopen hiermee namelijk heel veel geld mis.

Hoe werkt Skiplagged.com?

Voor iedereen die goedkoop wil vliegen en het niet bezwaarlijk vindt om een of meerdere tussenstops te maken kan op de website Skiplagged.com zijn vluchtroute ingeven, de website begint te zoeken naar de goedkoopste manier van reizen totdat de website een goedkoop vliegticket vindt dat past bij jouw vluchtroute. Je krijgt dan automatisch (zelf instellen) een mailtje met het aanbod aan vliegtickets. Nu wordt het wel duidelijk dat luchtvaartmaatschappijen en vliegticket aanbieders niet gelukkig zijn met dit soort websites, per slot van rekening kan nu iedereen zonder veel moeite de goedkoopste reis vinden.

Einde aan goedkope vliegtickets

Nee natuurlijk niet, maar als websites zoals skiplagged.com verboden worden door de rechter, dan betekenent dit dat het minder gemakkelijk wordt om goedkoop over de wereld te reizen. Dit is ook de mening van de maker van de software.

Een jonge computer whizzkid uit New York City heeft de website ontwikkeld om mensen te helpen bij het vinden van goedkope vliegtickets. Maar de luchtvaartmaatschappij United en haar reispartner Orbitz wil hem dwingen om de website te sluiten. United Airlines (UAL) en Orbitz (OWW) dienden vorige maand een civiele rechtszaak bij de rechtbank in New York in tegen de 22-jarige Aktarer Zaman.

Aktarer Zaman zegt dat het niet zo is dat vliegtickets die de software heeft gevonden altijd de goedkoopste zijn, maar vaak wel. In de rechtszaak, die United en Orbitz hebben aangespannen, noemen ze Skiplagged “oneerlijke concurrentie” en beweren dat het verboden is om te zoeken naar “verborgen koopjes. Ze eisen dan ook $ 75.000 aan verloren inkomsten van Zaman.

Voor Zaman is dit onvermijdelijk en hij wist bij de start van de website al dat er vroeg of laat een rechtszaak zou volgen over dit soort reizigers services, maar hij wijst erop dat er niets illegaals aan zijn website is. Hij zei ook dat hij geen geld verdiend heeft via de website en dat alles wat hij heeft ontwikkeld een hulpmiddel voor reizigers is. Zo krijgen vakantiegangers de beste prijzen te zien door het blootleggen van “verborgen vliegticket koopjes”. Trouwens, de trucs zijn bij ervaren reizigers al tientallen jaren bekend, alleen met deze software wordt het voor iedereen heel eenvoudig om de beste vakantie aanbieding te vinden.Einde aan goedkope vliegtickets via Skiplagged

Het zal erom spannen of Zaman de rechtszaak tegen beide miljardenbedrijven United en Orbitz kan winnen, hun zakken zijn veel dieper dan de in Bangladesh geboren Zaman. Hij groeide op in Brooklyn, NY, en studeerde af met een bachelor informatica op 20-jarige leeftijd aan het Rensselaer Polytechnic Institute. Hij woont in Manhattan en werkt bij een technologie start-up, waarvan hij de naam niet noemt. Zaman probeert nu om geld in te zamelen om de rechtszaak te winnen. Via fundraising is er al een behoorlijk bedrag binnen, maar is het genoeg om de beide miljardenbedrijven te verslaan. Deskundigen zeggen dat, ook al krijgt de luchtvaartmaatschappij United van de rechter gelijk om de website van Zaman’s off-line te krijgen, er ongetwijfeld nieuwe initiatieven worden ontwikkeld. Vooral in een wereld waar informatie steeds beter beschikbaar wordt. Wij denken dus niet dat er zomaar een einde komt aan goedkope vliegtickets.