Het weer in Dubai

Het weer in Dubai hoeft geen beletsel te zijn om een vakantie te boeken, hoewel het kan zijn dat je het in bepaalde periodes van het jaar te warm vindt.Het weer in DubaiVan de zeven emiraten, waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan, is Dubai veruit de meest populaire. Dubai staat bekend om de blitse winkels, wolkenkrabbers en het gekrioel van een grote stad. De stad is ook een fantastische uitvalsbasis om excursies te ondernemen en de omliggende regio te verkennen, met inbegrip van andere emiraten. Je kunt ook een kijkje over de grens nemen naar het Sultanaat van Oman, zonder te hoeven overnachten.

Dubai moskeeEr rijden regelmatig bussen van Dubai naar naburige emiraten, met name in de omgeving van Abu Dhabi, en er is geen tekort aan bedrijven die excursies aanbieden vanuit Dubai. Als je met een groep of familie reist kun je als alternatief ook een auto huren: afstanden zijn relatief kort, brandstof is goedkoop, en de wegen zijn in uitstekende staat.

Het weer in Dubai

Wil je weten hoe het weer in een bepaalde periode in Dubai is? Maak dan gebruik van de onderstaande gegevens, zoals temperatuur en zonuren, en vind de voor jou ideale maand om Dubai te bezoeken. Houd er rekening mee dat je je gedurende het hele jaar goed dient te beschermen tegen de zon.

Gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celcius, zonuren en regendagen in Dubai.

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max Temp 24 25 28 33 37 39 41 41 39 36 31 26
Min Temp 13 14 17 20 23 26 29 29 26 23 18 15
Zonuren 8 8 8 10 11 11 10 10 10 10 9 8
Regendagen 2 4 4 2 0 0 0 0 0 0 0 2

Het weer in Dubai – januari

Januari is een uitstekende maand om een vakantie te boeken naar Dubai. Overdag is het maximaal 24°C en ‘s nachts blijft het nog steeds 13°C. De zon schijnt 8 uur per dag en de temperatuur van het zeewater is maar liefst 23 graden. Zoals eigenlijk het gehele jaar valt er weinig of geen neerslag, in januari zo’n 11 mm in 2 dagen.

Het weer in Dubai – februari

Het weer is in februari in grote lijnen te vergelijken met januari. Overdag temperaturen van maximaal 25°C en ‘s nachts 14°C. Ook nu schijnt de zon 8 uur per dag en het zeewater is met 22 graden heel aangenaam. De kans op neerslag is met 34 mm in 4 dagen ook nu zeer klein.

Het weer in Dubai – maart

In maart stijgt de temperatuur overdag tot 28°C, waarbij de nachttemperatuur op 17°C blijft steken. De zon schijnt 8 uur per dag en het zeewater stijgt licht tot 23 graden. De kans op neerslag is opnieuw te verwaarlozen met 24 mm in 4 dagen.

Het weer in Dubai – april

In april loopt de maximum temperatuur in Dubai overdag al op tot 33°C, in de nacht blijft het maar liefst 20°C. De zon schijnt 10 uur per dag en de temperatuur van het zeewater stijgt verder naar 25 graden. De kans op neerslag neemt verder af met nog slechts 7 mm in 2 dagen.

Het weer in Dubai – mei

Met een maximum temperatuur overdag van 37°C en 11 uur zon per dag zullen velen het in mei al te warm vinden in Dubai. Zelfs de nachttemperatuur ligt met 23°C hoog en de kans op neerslag is nihil. Het zeewater is met maar liefst 29 graden warm. Een prima bestemming tijdens de meivakantie; hierna krijg je te maken met echt extreme omstandigheden.

Het weer in Dubai – juni

In juni breekt een periode aan waar het extreem heet wordt; overdag temperaturen van 39°C en ‘s nachts 26°C. Een airco is met deze temperaturen dan ook onontbeerlijk. De zon schijnt ook deze maand 11 uur per dag, de kans op neerslag is nihil en het zeewater is met 31 graden zelfs heet!

Het weer in Dubai – juli

Met overdag temperaturen van 41°C en ‘s nachts 29°C is het in juli nog warmer dan in juni, opnieuw extreem heet. De zon schijnt 10 uur per dag en de kans op neerslag is weer nihil. De temperatuur van het zeewater stijgt zelfs nog een graad naar maar liefst 32 graden.

Het weer in Dubai – augustus

Evenals in juli wordt het in augustus overdag opnieuw 41°C en ook de nachttemperatuur blijft met 29°C extreem. De zon schijnt ook nu 10 uur per dag en, het zal je niet verbazen, geen neerslag! De temperatuur van het zeewater gaat naar een ongekende hoogte van 33 graden.

Het weer in Dubai – september

Hoewel miniem, dalen de temperaturen in september lichtjes; overdag nog steeds maxima van 39°C en ‘s nachts 26°C. De zon schijnt opnieuw 10 uur per dag en geen kans op neerslag. De temperatuur van het zeewater is in september in Dubai 32 graden.

Het weer in Dubai – oktober

In oktober zijn de omstandigheden enigszins vergelijkbaar met mei, zodat het in herfstvakantie prima toeven is in Dubai. Overdag maxima van 36°C en ‘s nachts 23°C. Nog steeds 10 zonuren per dag en geen regen. Het water nodigt met 31 graden uit tot een duik in zee.Het weer in Dubai – november

In november dalen de temperaturen tot een aangename warmte; overdag maxima van 31°C en ook ‘s nachts is het met 18°C een stuk aangenamer. De zon schijnt 9 uur per dag en neerslag blijft nog steeds uit. Met 28 graden is de temperatuur van het zeewater in november zeer aangenaam.

Het weer in Dubai – december

Met overdag maxima van 26°C is Dubai in december een geweldige winterzon bestemming. De zon schijnt 8 uur per dag en ‘s nachts daalt de temperatuur tot 15°C, met 14 mm in 2 dagen is er een minieme kans op neerslag. De temperatuur van het zeewater is in december in Dubai 25 graden.