Hostel Valencia en meer

Valencia is de derde grootste stad van Spanje en heeft ontzettend veel te bieden: een prachtig centrum, zon, strand en veel leuke dingen om te doen!

Valencia heeft een mix van oude en nieuwe gebouwen, van middeleeuwse kastelen en torens tot modernistische en art deco architectuur, van leuke winkeltjes tot grote winkelcentra.

Valencia heeft het allemaal. En natuurlijk zijn er tal van geweldige plekken om te overnachten zoals hostel valencia en genoeg restaurants om te eten en te drinken!

Valencia – Stad vol verrassingen!

Deze stad is vol verrassingen! Wist u bijvoorbeeld dat Valencia het grootste stadspark in heel Europa heeft? Het beroemde Turia park, dat vroeger een rivier was, is slechts een van de vijf openbare parken in Valencia. En wist u dat de Heilige Graal, de beker waaruit Jezus gedronken zou hebben bij het Laatste Avondmaal, in de kathedraal van Valencia wordt bewaard?

We geven hieronder een aantal voorbeelden van leuke dingen die je kunt doen in Valencia. Kijk voor meer info en een succesvolle voorbereiding ook op Visit Valencia.

De centrale pleinen van Valencia

Een van de mooiste pleinen is het Plaza de la Reina in de oude stad. Het is een geweldige plek om rond te hangen, met tal van plaatsen om iets te eten. Maar pas op, de prijzen zijn hier hoog. U kunt genieten van een drankje op het plein en dan in een van de straatjes rondom het plein gaan lunchen of tapas eten.

Ga ergens eten waar de Spanjaarden eten, dat is de beste manier om de beste paella te vinden. Een van de leukste plekken om te genieten van een paella is op het strand, bijvoorbeeld aan het Malvarrosa stadsstrand, maar ook in El Palmar, en in de buurt van het Albufera natuurpark zijn geweldige Valencia restaurants te vinden

Naast het Plaza de la Reina is er het Plaza Redonda, dat u gezien moet hebben vanwege zijn bijzondere design. Dit kleine gezellige plein is cirkelvormig en bezaaid met kraampjes en winkeltjes die fournituren, kant, schorten, handwerk, souvenirs en zelfs vogels verkopen.

Kathedraal van Valencia en de Heilige Graal

Een van de meest controversiële bezienswaardigheden is de Heilige Graal, de beker waaruit Jezus dronk tijdens het Laatste Avondmaal, hoewel ook andere plaatsen dit claimen.

De kathedraal is zeker een bezoek waard. Je kunt de Miguelete klokkentoren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

De legende wil dat de beker eeuwen geleden van Rome hiernaartoe kwam. De voormalige burgemeester van Valencia, Rita Barberá, heeft eens gesuggereerd dat de stad moet worden uitgeroepen tot ‘Stad van de Heilige Graal’ om meer toeristen te trekken.

Centrale Markt van Valencia

De historische Centrale Markt van Valencia is vrij uniek en zeker een bezoek waard. Niet alleen is het een geweldig modernistisch gebouw, het is ook iets waar bezoekers van dichtbij inzicht krijgen in het dagelijks leven van de inwoners van Valencia.

De markt zelf is verdeeld in secties, zoals vis, vlees en fruit. In de buurt vindt u tal van traditionele winkels, bars en cafés.

Stranden Valencia

Velen zullen zeggen dat een vakantie niet compleet is zonder een bezoek aan het strand. Gelukkig heeft Valencia veel stranden, waarvan een aantal ongerepte en onontwikkeld, waar je heerlijk kunt chillen en een duik nemen in de mooie blauwe zee.

Probeer het meest populaire strand, La Malvarrosa, dat begint rond het havengebied en is verdeeld in secties, zoals Playa Las Arenas en Playa Cabanyal, en zich uitstrekt tot Playa de Patacona.

Iets verder weg vindt u de andere stranden, zoals Playa de Pinedo en Playa el Saler, waar ook een golfbaan in de buurt is. Ten noorden van de stad vindt u Playa Port Saplaya, en een beetje verder is het Romeinse gebied van Playa Sagunto.

Winkelen in Valencia

Net als de meeste grote steden biedt Valencia veel mogelijkheden om te winkelen, alle grote merken kunt u hier vinden.

Bovendien heeft elke ‘barrio’ of wijk eens per week zijn eigen markt. In het centrum zijn de straten breed, met bomen omzoomd en hoogbouw van een unieke architectonische waarde.

Valencia heeft daarnaast een aantal winkelcentra, ‘Centros Comerciales’, zoals Nuevo Centro, El Saler, BonAire, Parque Ademuz, Aqua of, als u wat meer uit wilt geven, het high-end winkelcentrum Galeria Don Juan de Austria, in de buurt van het Plaza del Ayuntamiento.

Fallas festival

Het Fallas festival is waarschijnlijk het vreemdste en meest spectaculaire wat u ooit heeft gezien. Het is moeilijk te beschrijven, maar elk gebied van de stad bouwt een heel jaar aan grote standbeelden, die een hele week op straat worden getoond, met vuurwerk, straatfeesten en tal van parades in fancy outfits.

De hele stad is in de ban van de Fallas koorts en veel bedrijven sluiten deze week hun deuren. Er is een religieus element en de vrouwen dragen ouderwetse jurken uit meerdere lagen, erg duur en blijkbaar niet erg comfortabel om te dragen zijn.

Tegen het einde van het feest verzamelt iedereen in het centrum van de stad voor diverse parades; een van de belangrijkste is het aanbieden van bloemen aan de Maagd Maria, een enorm houten standbeeld in het centrum.

Aan het eind van het feest worden de beelden, waar een jaar aan gewerkt is en in sommige gevallen tot € 100.000 kosten, verbrand, om opnieuw te beginnen voor het volgende jaar!

De oude Turia rivierbedding

De rivier de Turia, die begint in de omliggende bergen, liep oorspronkelijk dwars door de stad, maar in het midden van de jaren vijftig trad de rivier door een verschrikkelijke storm buiten zijn oevers, waardoor het centrum van Valencia werd overstroomd.

Na een massale schoonmaakbeurt is de rivier omgeleid, om ervoor te zorgen dat dit soort overstromingen nooit meer gebeuren. Het voordeel is dat dit project een prachtig park in het centrum van de stad opleverde.

Er zijn sportfaciliteiten in overvloed, waaronder de enige cricketclub in de regio, de ‘Levante Cricket Club’, gelegen aan de ‘Campo de beisbol y softbol’, die werd opgericht door lokale expats. In de buurt, nabij de Alameda metrohalte, vindt u ook de Botanische Tuinen en de beroemde Koninklijke Tuinen. Als u door de rivierbedding wandelt of fietst passeert u verschillende bruggen die de twee delen van de stad verbinden, sommige zijn honderden jaren oud. Toegang is gratis.

Naar het oosten, in de richting van de zee, ziet u de futuristische gebouwen van de Stad van Kunsten en Wetenschappen.

Stad van Kunsten en Wetenschappen

De Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia wordt algemeen aanbevolen als een must-see voor iedereen die de stad voor de eerste maal bezoekt.

De naam verwijst naar een groep futuristische gebouwen, ontworpen door lokale architecten, namelijk Santiago Calatrava en Félix Candela, die vanaf 1998 deze geweldige plek in fasen aan de zeezijde van de oude Turia rivierbedding hebben gebouwd.

De Stad van de Kunsten bestaat uit 6 verschillende zones of gebouwen:

– Het eerste, L’Hemisferic, ziet eruit als een gigantisch menselijk oog. Het biedt o.a. onderdak aan een panoramische 3D cinema.

– De volgende is El Museu de les Ciències Príncipe Felipe. Het heeft wisselende exposities op verschillende momenten en u hoeft geen wetenschapsfan te zijn om ervan te genieten zijn..

– In het andere deel van het complex huist L’Umbracle, met een gratis wandelroute langs planten uit het gebied en verschillende artistieke en tot nadenken stemmende sculpturen.

– Dan is er L’Oceanogràfic, in feite een kleine versie van Sea World, dus moet u betalen. Het is niet goedkoop, maar het is de moeite zeker waard. Er is een dolfijnenshow en het heeft de grootste glazen watertunnel in Europa, direct onder het enorme aquarium, waar haaien een paar meter van uw gezicht zwemmen!

El Palau de les Arts Reina Sofía is het volgende. een indrukwekkend opera en theater.

– De laatste en nieuwste is L’Agora, een overdekte expositieruimte en sportarena met de vorm van een ellips. De Stad van Kunsten en Wetenschappen is met zijn prachtige architectuur eigenlijk een groot sportcomplex, waar Valencia ieder jaar spectaculaire sportevenementen organiseert.