Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Duitsland zijn bij Nederlanders erg in trek en worden jaarlijks massaal bezocht.

Vanaf eind november is het in Duitsland weer volop kerstsfeer. Velen kiezen voor een dagtrip of een meerdaagse reis met overnachting in een hotel, maar er worden ook dagreizen georganiseerd.

Kerstmarkten Duitsland populair onder Nederlanders

Kerstmarkten Duitsland

Voor velen van ons wordt de periode rond Kerst als de gezelligste tijd van het jaar beschouwd. Het is de tijd van het jaar die wordt gekenmerkt door kaarslicht en de geur van speculaas, vorstpatronen op de ramen, geheimzinnige kerstverhalen, vrieskou en romantische nachten. De sfeervolle ambiance op de kerstmarkten Duitsland met peperkoek, kerstkaarten, kerststollen, koekjes, kaneel, glühwein en warme cider trekken ieder jaar hordes Nederlanders.

De meeste bezoekers gaan met familie, vrienden of collega’s naar de kerstmarkt. Sommigen halen op de kerstmarkt de mooiste herinneringen op met een glas glühwein en kijken uit naar een welverdiende kerstvakantie.

Op deze pagina geven wij een overzicht van populaire kerstmarkten Duitsland in de aangrenzende deelstaten.

Belangrijkste kerstmarkten Duitsland in Nordrhein-Westfalen

Kerstmarkten Duitsland Düsseldorf 2015
Donderdag 19 november tot en met woensdag 23 december
Openingstijden: zondag tot en met donderdag: 11.00 – 20.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11.00 – 21.00 uur
Dodenzondag 22 november gesloten

Kerstmarkten Duitsland Dusseldorf

De atmosferische kerstmarkt in Düsseldorf bestaat uit vier pleinen en de aangrenzende straten en is een van de mooiste kerstmarkten in de regio. Elk plein en elke straat presenteert zich met kerstkraampjes. De kerstmarkt in Düsseldorf is een van de belangrijkste evenementen. Naast de lokale bevolking komen er veel bezoekers uit de omgeving van Düsseldorf, maar ook toeristen weten de weg te vinden naar deze mooie stad aan de Rijn.

Meer dan 250 versierde kraampjes en huisjes, verspreid over de oude binnenstad, zorgen voor een feestelijke ambiance op de Düsseldorf Kerstmarkt. Lampjes en kerstmuziek brengen je in de juiste stemming voor de feestdagen. Natuurlijk ontbreekt de geur van glühwein, gepofte kastanjes, koekjes, kaneel, stollen en peperkoek niet.

Dagelijks is er een uitgebreid programma met entertainment. Muzikaal worden de gasten verwend met een variatie van barokmuziek, kerstconcerten, folklore en middeleeuwse muziek tot jazz-evenementen. Of het nu een tour bij zonsondergang door Düsseldorf is, de Kerstman, poppentheater, voordrachten of kerstverhalen, aan elke smaak is gedacht.

Iedereen die in de vrieskou wil schaatsen of leren schaatsen kan terecht op de Corneliusplatz. Je kunt er vanaf eind november gratis schaatsen op een ijsbaan.

Kerstmarkten Duitsland Keulen 2015

4 grote kerstmarkten in het centrum van Keulen en in de haven van Keulen bij het chocolademuseum zorgen voor een speciale kerstsfeer die je alleen in Keulen tegenkomt.
De kerstmarkten bij de Dom, op de Alter Markt, Neumarkt en Rudolfplatz hebben nagenoeg dezelfde openingstijden. Om alle kerstmarkten te bezoeken kun je beter voor een langer verblijf kiezen. Veel hotels in de buurt van de kerstmarkten verwelkomen de gasten graag om te overnachten.

Hieronder een kort overzicht van het schema en de data van de kerstmarkten in Keulen.

Kerstmarkt bij de Dom van Keulen
Maandag 23 november tot en met woensdag 23 december 2015
Openingstijden: zondag tot en met woensdag 11.00 -21.00 uur
Donderdag en vrijdag 11.00-22.00 uur
Zaterdag 10.00 -22.00 uur

Kerstmarkten Duitsland Keulen Dom

Schilderachtig gelegen bij de Dom van Keulen, in de buurt van het station, en in de schaduw van hoge kathedraaltorens en het Romeins-Germaans museum, wordt je welkom geheten in 160 halfronde paviljoens met meer dan 70 ambachtslieden. De kerstmarkt op het Domplein is zonder twijfel de meest indrukwekkende van de kerstmarkten in Keulen. Er zijn geen straten, maar je wordt als een slang over het plein geleid. Eindpunt is een bijzondere attractie, een 20-meter hoge kerstboom, de grootste in het Rijnland.

Het rijke assortiment van exposanten omvat sieraden, kerstversieringen, kerststallen, kerstcadeaus en andere geschenken, zoals houten speelgoed, lederwaren, textiel, glaswerk, keramiek en nog veel meer. Het wordt echter niet alleen verkocht, maar je kunt ook zien hoe iets wordt gemaakt. Populaire souvenirs zijn de kerstmokken met het jaarthema van de Dom van Keulen. Je kunt jezelf opwarmen in een gezellige sfeer met de oorspronkelijke Christkindl glühwein. Voor de inwendige mens kun je kiezen uit broodjes Spiessbraten en Belgische wafels met warme kersen, maar er zijn ook specialiteiten uit Mexico en Afrika. Een speciale hit zijn de aardappelpannenkoeken met appelmoes.

Kerstmarkt Alter Markt Keulen
Maandag 23 november tot en met woensdag 23 december 2015
Openingstijden: dagelijks 11.00 -22.00 uur

Kerstmarkten Duitsland Keulen Alter Markt

De Alter Markt, aan de voorkant van het stadhuis en de kerk van St. Martin, in het zicht van de kathedraal, was vroeger het centrale plein van politieke en sociale evenementen. Ook dit jaar wordt het plein weer omgetoverd in kerstsfeer. Prachtige houten vakwerkhuisjes tegen de achtergrond van het mooie stadhuis met puntgevels staan garant voor een romantische sfeer. Het ambachtelijke karakter geeft de kerstmarkt met zijn rustige, contemplatieve sfeer een eigen karakter.

Kerstmarkt Neumarkt Keulen
Maandag 23 november tot en met woensdag 23 december
Openingstijden: zondag tot en met donderdag 11.00 -21.00 uur
Vrijdag en zaterdag 11.00 – 22.00 uur

Kerstmarkten Duitsland Keulen Neumarkt

De oudste kerstmarkt in Keulen vindt plaats op de Neumarkt, het centraal en gunstig gelegen plein in het centrum, in het winkelgebied met zijn romantische decor van de kerk van St. Apostelen. Zoals overal zorgen ook hier de geur van glühwein, glühwein proeven, peperkoek, chocolade, geroosterde amandelen voor de noodzakelijke kerstsfeer. De stands staan in vier lange rijen gerangschikt. Naast het assortiment kerstartikelen, waaruit iedereen zeker het perfecte kerstcadeau zal kunnen kiezen, zul je gefascineerd raken door de tingieters, kransenmakers en glasblazers. De kleintjes kunnen zich vermaken in een carrousel.

Kerstmarkt Rudolfsplatz Keulen
Maandag 23 november tot en met woensdag 23 december
Openingstijden: zondag tot en met vrijdag 11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 10.00-22.00 uur

Kerstmarkten Duitsland Keulen R.pl.

De vierde traditionele Keulse kerstmarkt vindt plaats op de Rudolfplatz tegen de historische achtergrond van de Hahnentorburg. Het motto is “Sprookjeskerstmarkt”. De stands en kraampjes, waar de kerstcadeaus en andere geschenken te koop worden aangeboden, staan in een lange rij. Op een podium is een met de hand gesneden kerststal met grote poppen te bewonderen. De kinderen zullen plezier beleven aan een ritje in de carrousel.

Kerstmarkt in de haven van Keulen bij het chocolademuseum
Vrijdag 20 november tot en met woensdag 23 december
Openingstijden: zondag tot en met donderdag 11.00-21.00 uur
Vrijdag en zaterdag 11.00 – 22.00 uur
Vrije toegang
Dodenzondag 22 november gesloten

Kerstmarkten Duitsland Haven van Keulen

Tegen een schilderachtige omgeving direct aan de Rijn in de haven van Keulen is er een kerstmarkt met een maritieme sfeer bij het chocolademuseum. In overeenstemming met de locatie is de haven nadrukkelijk onderdeel van deze kerstmarkt bij het chocolademuseum. Sneeuwwitje, feestelijk versierde pagode tenten met houten vloeren en puntige daken. De houten vloeren doen denken aan een scheepsdek, waardoor de kerstmarkt een even stijlvol, modern als gezellig tintje krijgt. Met ongeveer 70 kramen is het een van de grootste kerstmarkten in Keulen.

Vriendelijke “zeelieden” bieden in een levendige havensfeer diverse visspecialiteiten, lekker eten en drinken uit de hele wereld en een breed aanbod van hoogwaardige producten en ambachten rond het thema kerst, Keulen, haven en zeevaart aan. Hete glühwein wordt geserveerd op de indrukwekkende 15 meter lange 3-master “Trudel”. En natuurlijk mag in de haven een vuurtoren niet ontbreken. Vlak naast het chocolademuseum staat in de weekenden van vrijdag tot zondag een grote tent met wisselende ambachtslieden.

Kerstmarkten Duitsland Koln Hafen

Een veelzijdig cultureel en entertainment programma benadrukt de levendige havensfeer en de geest van Kerstmis. Van Shanty koren tot klassieke Kerstliederen – hier geniet je graag van een heerlijke glühwein. Naast een Indisch danspoppentheater en zeemansverhalen voor kinderen zijn de “Rhein Piraten” voor kinderen en gezinnen een attractie. Een nostalgische carrousel en speelbootjes bieden entertainment voor de kleintjes. Ook dit jaar wordt er weer een door een kunstenaar ontworpen ongewone kribbe getoond.

De bijzondere architectuur van deze nieuwe wijk met een mix van verbouwde oude havenloodsen, ultramoderne design gebouwen en de invloed van de jachthaven op het schiereiland in de Rijn geven je een heel ander beeld van Keulen. Naast hoogwaardige winkels en restaurants hebben zich hier bekende ontwerpers gevestigd met de daarbij horende levendige culturele scene. Deze nieuwe wijk van Keulen mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad.

Belangrijkste kerstmarkten Duitsland in Rheinland-Pfalz

Kerstmarkten Duitsland Trier 2015
Maandag 23 november tot en met dinsdag 22 december
Openingstijden: maandag tot en met woensdag: 10.30 – 20.30 uur
Donderdag tot en met zaterdag: 10.30 – 21.30 uur
Zondag: 11.00 – 20:30 uur

Kerstmarkten Duitsland Trier

Wie op zoek is naar romantiek moet naar de kerstmarkt in Trier aan de Moezel, de oudste stad van Duitsland. De kerstmarkt in het centrum van Trier bestaat sinds 1980. De middeleeuwse Grote Markt met zijn historische gebouwen vormt het romantische decor voor de kerstmarkt.

De Grote Markt is te bereiken vanaf het station (ongeveer 15 tot 20 minuten lopen) langs de Bahnhofstrasse en de Theodor-Heuss-Allee tot de Porta Nigra, het symbool van Trier, en vervolgens linksaf via de voetgangerszone (Grabenstrasse).

Bezoekers worden op de kerstmarkt welkom geheten door een unieke kerstfiguur, de “Trierer Kerstbeer”. Deze grote en sprekende teddybeer heeft in deze kersttijd vooral op de kleinsten zijn effect.Meer dan 90 feestelijk versierde kraampjes bieden tijdens de kerstmarkt kerstversieringen, kerstcadeautjes en andere geschenken, zoals houten speelgoed, aardewerk en kaarsen.
Daarnaast allerlei soorten gebak, worsten, aardappelpannenkoeken en warme wijn, bier en warme thee. Een bijzondere attractie is de mechanische kerststal met levensgrote figuren. Op verschillende podia zorgen fanfares en brassbands voor entertainment.

Zelfs de kerstman zal de kerstmarkt met zijn bezoek vereren en zal de harten van de kinderen sneller doen kloppen. Hij houdt ervan om kerstcadeautjes en snoep uit te delen. De kinderen kunnen de tijd doden in een paardencaroussel, terwijl de ouders hun kerstinkopen doen. Daarnaast is er ook nog een speciaal programma voor de kinderen met poppenspelers.

Kerstmarkten Duitsland Koblenz 2015
Vrijdag 20 november tot en met dinsdag 22 december
Openingstijden: maandag tot en met donderdag 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 21.00 uur
Zondag en feestdagen: 11.00 -20.00 uur
Catering: 10.00 – 21.00 uur
Dodenzondag 22 november gesloten

Kerstmarkten Duitsland Koblenz

De kerstmarkt vindt plaats in de historische binnenstad van Koblenz. De stands bevinden zich op de volgende straten en pleinen: Münzplatz, Am Plan, Entenpfuhl, Jesuitenplatz, Rathausplatz en Vorplatz Liebfrauenkirche. Het is één van de grootste kerstmarkten in Rheinland-Pfalz.

Lichtjes en kaarslampjes zorgen voor een feestelijke sfeer op de kerstmarkt. De geur van geroosterde amandelen, peperkoek, glühwein en specerijen dragen bij aan de feestelijke stemming. In de meer dan 100 feestelijk versierde houten hutten vind je een rijk assortiment kerstcadeautjes en andere geschenken, zoals speelgoed, kerstversiering, kerstkribbes, kleding en ambachtelijke producten. De Kerstman komt elke dag en deelt kerstcadeaus en snoep uit aan de kleintjes. Naast het oude centrale plein is een schaatsbaan voor de kinderen.

Meer informatie over interessante kerstmarkten Duitsland, zoals Berlijn, Aken en Heidelberg vind je op www.weihnachtsmarkt-deutschland.de.