Klimaat Algarve – Het weer in Albufeira en andere plaatsen

Klimaat Algarve – De Algarve is een van Europa’s meest populaire vakantiebestemmingen en het weer in de Algarve speelt hierin een belangrijke rol.Klimaat AlgarveDe grootste aantrekkingskracht heeft onmiskenbaar Albufeira, wat daarmee meteen de belangrijkste badplaats in de Algarve is. Andere belangrijke vakantiebestemmingen in de Algarve zijn Lagos, Praia da Rocha , Olhos d’Agua en natuurlijk Vilamoura, het Saint Tropez van Portugal. De Algarve staat bekend om de vriendelijke bevolking, prachtige stranden en een overvloedige zonneschijn tijdens de zomermaanden. Daarnaast is er een toenemend aantal Nederlanders die in de Algarve overwinteren.

Check hier het klimaat in de Algarve, de maandelijkse gemiddelden geven de beste indicatie van het weer, zoals temperatuur, neerslag en zonneschijn. Voor het overzicht hebben we gebruik gemaakt van de gegevens van de belangrijkste badplaats Albufeira.

Klimaat Algarve

Gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celcius, zonuren en regendagen in de Algarve.

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max Temp 16 16 18 19 22 25 27 28 26 22 19 16
Min Temp 8 9 9 11 13 15 18 17 17 15 11 9
Zonuren 5 6 7 8 10 11 12 11 9 7 6 5
Regendagen 9 11 7 9 5 2 1 1 2 8 10 12

Klimaat Algarve januari

In januari is de maximale temperatuur overdag 16°C met 5 uur zon, ‘s nachts daalt de temperatuur tot 8°C. Januari kent gemiddeld 9 regenachtige dagen met 97 mm neerslag. De temperatuur van het zeewater in de Algarve is in januari 16 graden.

Klimaat Algarve februari

De omstandigheden in februari wijken niet erg af van die in januari. De temperatuur overdag is zo’n 16°C met 6 uur zon per dag en ‘s nachts koelt het af tot 9°C. Februari kent 11 dagen met over de hele maand 69 mm neerslag. De temperatuur van het zeewater is in februari 15 graden.

Klimaat Algarve maart

Overdag wordt het in maart zo’n 18°C met 7 uur zon per dag, waarbij het ‘s nachts evenals in februari afkoelt tot 9°C. De regendagen nemen af tot 7 met over de gehele maand 53 mm neerslag. Het zeewater is met 16 graden nog steeds erg fris.

Klimaat Algarve april

In april beginnen de temperaturen overdag langzaam te stijgen tot 19°C met 8 uur zon per dag, ‘s nachts daalt de temperatuur tot 11°C. April kent gemiddeld 9 dagen met wat regen (41 mm). Met 16 graden blijft de temperatuur van het zeewater in april fris.

Klimaat Algarve mei

Mei laat met 22°C overdag en 10 uur zon per dag meteen een ander beeld zien. De temperatuur ‘s nacht daalt tot zo’n 13°C en met nog slechts 5 regenachtige dagen en 29 mm neemt de kans op neerslag ook enorm af. De temperatuur van het zeewater in de Algarve is in mei 17 graden. Al met al omstandigheden die het boeken van een meivakantie alleszins het overwegen waard zijn.

Klimaat Algarve juni

In juni stijgt de temperatuur overdag tot 25°C met 11 uur zon per dag. De nachttemperatuur ligt met 15°C ook meteen iets hoger. De kans op een beetje neerslag is met 16 mm in 2 dagen te verwaarlozen en de temperatuur van het zeewater loopt in juni op tot 19 graden.

Klimaat Algarve juli

Juli kent met temperaturen overdag van 27°C maar liefst 12 uur zon per dag. De nachttemperatuur is met 18°C zeer aangenaam. De kans op neerslag is in juli eigenlijk nihil met 1 mm en de temperatuur van het zeewater stijgt in juli in de Algarve tot 20 graden. Kortom, perfecte omstandigheden voor een heerlijke strandvakantie!

Klimaat Algarve augustus

In augustus stijgt de temperatuur overdag nog een graad tot 28°C met 11 uur zon per dag. Ook in de nachtelijke uren blijft het met 17°C opnieuw aangenaam. De kans op neerslag is eigenlijk opnieuw te verwaarlozen met slechts 2 mm in 2 dagen. De temperatuur van het zeewater in augustus met 21 graden maakt het ideale vakantieplaatje compleet.

Klimaat Algarve september

September kent met een maximum temperatuur overdag van 26°C met 9 uur zon per dag nog steeds de ideale omstandigheden voor een heerlijke strandvakantie. Evenals in augustus daalt de temperatuur ‘s nachts tot 17°C. Opnieuw 2 dagen kans op een beetje regen (15 mm). De temperatuur van het zeewater blijft ook in september 21 graden.

Klimaat Algarve oktober

In oktober dalen de temperaturen weer met overdag maxima van 22°C en 7 uur zon per dag. De nachttemperatuur in oktober is met 15°C nog steeds zeer aangenaam. De kans op regen neemt toe met 53 mm in 8 dagen. Ondanks het afkoelen overdag is de temperatuur van het zeewater in oktober nog steeds 20 graden.Klimaat Algarve november

November kent overdag nog een maximum temperatuur van 19°C en 6 uur zon per dag. De temperatuur ‘s nachts daalt tot 11°C en de de kans op regen neemt toe tot 83 mm in 10 dagen. De temperatuur van het zeewater in november is in verhouding met de temperatuur overdag in de Algarve met 18 graden hoog te noemen.

Klimaat Algarve december

In december koelt de temperatuur overdag af tot 16°C met nog 5 uur zon per dag. ‘s Nachts koelt het verder af tot zo’n 9°C en met 99 mm neerslag in 12 dagen is de kans op een bui aanmerkelijk. De temperatuur van het zeewater in december is in de Algarve 17 graden.