Koffer tips

Met deze tips pak je zonder stress je koffers in

Tassen en koffers inpakken is geen fijn klusje. Of je nou een buitenlandse strandvakantie hebt geboekt of binnen Nederland blijft, het inpakken kan de nodige stress opleveren.

Daarom herinneren we je er aan welke items je absoluut mee moet nemen. En we geven een paar tips over hoe je de hele operatie via je smartphone veel eenvoudiger kan maken.

Het grootste knelpunt bij het inpakken is de beperkte hoeveelheid ruimte. Je kan al een hoop ruimte besparen door kleren op te rollen in plaats van netjes op te vouwen. Een extra voordeel is dat je kleding daardoor minder vatbaar is voor kreukels, zodat je er op je bestemming picobello uitziet.

Ook is het lastig om te kiezen welke kleren je meeneemt. Tip: maak gebruik van een online weersvoorspeller zoals Accuweather, zodat je ziet hoe warm of koud het op de plek van bestemming is en of er regenachtige periodes aankomen.

Gewapend met die kennis kan je ook betere keuzes maken omtrent welke beschermende items je meeneemt, bijvoorbeeld zonnebrand, insectenwerende spray of extra lagen kleding.

Een moderne vakantie vergt dat je via de smartphone je vrienden en familie op de hoogte houdt en stikjaloers op je is. De hele dag door zet je de mooiste kiekjes op je Instagram.

Vergeet dus vooral niet om een stroomadapter mee te nemen, eentje met een ruime hoeveelheid USB-openingen. Met zo’n ding hoef je minder kabels mee te slepen. Voeg er gelijk een batterijpak aan toe, waarmee je je smartphone ook buitenshuis op kan laden. Je wil niet middenin een trip plots met een lege telefoon zitten.

Voordat je ook je smartphone in de reistas stopt, is het verstandig om de app Flight Aware te raadplegen. Zo kom je te weten of je vlucht te maken heeft met vertragingen. Via de handige app van Deliveroo kan je nog snel wat eten thuis laten bezorgen – het zou een grote fout zijn om te reizen op een lege maag!

Vliegtuigmaatschappijen hanteren tenslotte strenge regels over welk voedsel en welke drank je aan boord mag nemen. Cosmetische producten en parfum mag je alleen meenemen als ze in flessen zitten met een maximaal volume van 100 ml.

Gelukkig zijn de procedures omtrent inchecken in de afgelopen jaren makkelijker geworden. De meeste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen hanteren apps, waardoor je via je smartphone kan inchecken. Dat scheelt: je hoeft niet een papieren boarding pass te printen of in een rij te staan om dat te laten doen.

Kortom, met je smartphone kan je van allerlei bestemmingen de weersvoorspelling bekijken, voedsel bestellen bij Deliveroo Nederland en inchecken voor je vlucht. Maar een ding kan je telefoon niet voor je regelen: weer er honderd procent absoluut zeker van, dat je je paspoort meeneemt!