Zijn koffers toegestaan in het vliegtuig?

Vaak zie je bij mensen die een korte reis of stedentrip maken, hun spullen meesjouwen in een rugzak. Maar wist je dat kleine koffers of reistassen ook gewoon als handbagage mee het vliegtuig in mogen. Het is hierbij wel verstandig om vooraf bij je luchtvaartmaatschappij te controleren wat de maximale afmetingen zijn toegestaan voor je koffer. Dit kan namelijk nog weleens verschillen per luchtvaartmaatschappij.

De ene vliegtuigmaatschappij is hier soepeler in het toestaan van handbagage dan de andere luchtvaartmaatschappij. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je er bij de gate achter komt dat jouw rolkoffer, trolley of reistas toch niet mee mag. Hierom geven wij jouw in dit artikel wat tips waar je op moet letten bij het kopen van een trolley, reistas of rolkoffer.

Bij de aanschaf van een trolley, reistas of rolkoffer is het altijd belangrijk om te letten op het gewicht en op het volume dat erin gaat. Het is namelijk zo dat je bij veel traditionele luchtvaartmaatschappijen niet meer dan 20 kilo mag meenemen in de economy class. Ook betaal je bij veel low budget maatschappijen voor het gewicht van je bagage dus des te zwaarder jouw bagage is des te meer er betaald moet worden voor het vliegticket. Hierom raden wij aan om een lichtgewicht bagage koffer / tas aan te schaffen, zodat je meer spullen mee kunt nemen zonder dat je hiervoor hoeft bij te betalen.

Een veelgehoorde tip die wij jou niet willen onthouden is: koop een reistas, trolley of rolkoffer met een opvallende kleur of kleurpatroon. Dit heeft als voordeel dat wanneer je bagage op de bagageband komt je de bagage makkelijker herkent, omdat veel reizigers vaak gebruik maken van zwarte of donkere koffers en reistassen. Een andere optie is om er een opvallende sticker op te plakken die opvalt.

Je ziet tegenwoordig ook dat veel reizigers een koffer met een slot erop gebruiken, maar dit is eigenlijk vrij zinloos aangezien je de kans loopt dat de douane je koffer wilt controleren. In het geval wanneer er een slot op kan de douane ervoor kiezen om het slot te slopen en dan heb je alsnog niets aan je koffer met slot.

Reistassen bieden over het algemeen iets minder bescherming, maar zijn wel flexibeler om mee te nemen. Een reistas is over het algemeen makkelijker op te bergen dan een koffer, dus wanneer je comfort prefereert boven stevigheid dan raden wij je aan om voor een reistas te gaan.