Ljusnefors Camping en Stugby

Ljusnefors Camping & Stugby

camping-zwedenProvincie Hälsingland – natuur, cultuur, fantastische kust, traditie, bossen, meren en schitterende bergen
Hälsingland is dé provincie in Zweden die bol staat van de natuur, cultuur en tradities. Hälsingland heeft een groot aantal fantastische meren en uitgestrekte bossen.

De kustlijn van deze provincie is uniek in zijn soort en biedt veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Van over de hele wereld komen bezoekers naar Hälsingland om in de prachtige natuur te wandelen, fietsen, kanoën, vissen, mountainbiken en om elanden, beren, herten, vossen, vogels en ander wild te zien.

Prachtige omgeving

Doordat Hälsingland zo groot is zul je bijna geen andere bezoekers tijdens je tochten door de bossen of over de meren tegenkomen. De streek staat bekend om zijn vele viswateren. In de heldere meren en de stroompjes wemelt het van de vis. Snoek, zalm en forel zijn enkele voorbeelden van vissen die er gevangen worden.

Naast de natuur heeft Hälsingland op het gebied van cultuur en Zweedse tradities ook bijzonder veel te bieden. Er zijn diverse musea en andere bezienswaardigheden die meer dan moeite waard zijn om te bezoeken. Ook in de winter heeft Hälsingland veel te bieden, er zijn diverse wintersportgebieden en er zijn diverse mogelijkheden om een sneeuwscooter tocht te maken of om te ijsvissen. Op de vele meren zijn schaatsmogelijkheden te over en overal zijn langlauf routes te vinden

Ljusnefors Camping & Stugby

camping-zweden-1Ljusnefors Camping ligt in vlak bij het dorpje Ljusne aan de oostkust van Midden Zweden in de provincie Hälsingland, direct aan de monding van de visrijke rivier de Ljusnan in de ongerepte natuur op 6 ha met 80 plaatsen, waarvan 50 zijn voorzien van een stroomaansluiting.

Ljusnefors Camping is het ideale startpunt voor een onvergetelijke vakantie. U kunt wandelen en fietsen dwars door de bossen, waar u ook nog wild kunt spotten. Door de unieke ligging direct aan de kust heeft Ljusnefors Camping ook veel te beiden op het gebied van watersporten. Zij verhuren motorboten en kano’s. Het kleine zandstrand met ondiep water biedt de zwemmer alle mogelijkheden.

Wandelen, vissen, golfen of kanoën

Wandel- en fietsroutes zijn er in overvloed, direct vanaf de camping tot ver in de omgeving. In de avond maken zij graag met u een elandensafari onder begeleiding van een ervaren gids.

Kanoën over de rivier is meer dan de moeite waard om te doen. U kunt een heerlijke trip maken over de Ljusnan of over de Botnische golf met alle eilandjes.

Wie van vissen houdt is hier op één van de beste plekken in Zweden aangekomen. Een aantal van onze hutten staan aan het water zodat u direct uw hengel kan uitgooien.

Golfliefhebbers kunnen op 15 km van de camping in Söderhamn terecht op een zeer mooie 18 holes golfbaan.

Ljusnefors Camping

Zij hebben diverse stugas (hutten) voor 2 tot maximaal 6 personen. Alle hutten zijn ingericht voor zomer en winter. Naast de hutten hebben zij ook een aantal appartementen met douche en toilet. Ook beschikken zij over twee luxe kamers met badkamer, zitje en TV met DVD.

Honden zijn meer dan welkom. Zij bieden u een oppasmogelijkheid voor uw hond als u een dagje op pad gaat. In ons restaurant kunt u terecht voor een heerlijk ontbijt, de lunch en natuurlijk een eenvoudig of uitgebreid diner.

Ljusnefors Camping is het gehele jaar geopend!
Natuurlijke rust in een gastvrije omgeving!