luchtvrachtexpediteur

Luchtvracht voor de snelste en veiligste levering

Vliegtickets boekenWil je jouw producten zo snel en veilig mogelijk bij je afnemers in buitenland bezorgen dan is luchtvracht hier de beste oplossing voor. Luchtvracht wordt al jaren door veel ondernemers ingezet om waardevolle goederen te leveren of goederen met een houdbaarheidsdatum zoals bloemen of voedsel.

Ook spoedzendingen worden via de lucht verzorgt. Het kan voor ondernemers dus zeer aantrekkelijk zijn om voor deze optie te kiezen.

Gebruik van een luchtvrachtexpediteur

Het klinkt erg aantrekkelijk, je handelswaar via luchtvracht verzenden, maar hier komen wel een aantal zaken bij kijken. Het is een beetje te vergelijken met persoonsvluchten. Ook hierbij zijn meer handelingen en papieren nodig dan wanneer je de auto pakt. Wil je als ondernemer voor de eerste keer gebruik maken van luchtvracht dan kan het verstandig zijn om een luchtvrachtexpediteur in de arm te nemen.

Zij weten alles over luchtvracht en meestal regelen ze ook alles. De beste expediteurs werken met vaste contactpersonen en korte communicatielijnen. Daarnaast kan het erg zinvol zijn als ze zijn aangesloten bij internationale netwerken en erkende luchtvrachtagenten hebben. Deze agenten kunnen voor de afhandeling van je producten zorgen bij bijna elke grote luchthaven. Hierdoor kun je profiteren van lage luchtvrachttarieven en meer veiligheid voor je handelswaar.

Zorg voor een juiste incoterm

Elke ondernemer die goederen verkoopt aan klanten in het buitenland spreekt met de klant een leveringsconditie af. In de incoterm staan afspraken vastgesteld over de leveringscondities. Hierin staat onder andere welke verplichtingen je moet nakomen als koper of verkoper. Ook moet er worden vastgelegd wie het transport op zich neemt en tot waar dit transport moet worden geregeld.

Een ander belangrijk onderdeel is het zogenoemde ‘critical point’. Dit is het punt waarbij de verantwoordelijkheden van de handelswaar overgaat naar de andere partij. Bekijk voordat je gebruik maakt van luchtvracht altijd welke leveringscondities er gelden zodat je geen wetten overschrijdt. Houd er rekening mee dat de incoterm elke 10 jaar wordt aangepast.