Mallorca – 7 tips voor uw Mallorca vakantie

Mallorca staat bekend als vakantieparadijs en is zeer populair bij Nederlanders, Belgen en Duitsers. Maar er is meer dan het toeristische centrum van El Arenal.

Reizenservice.nl heeft met lokale deskundigen 7 tips voor strand, winkelen, wandelen en restaurants tijdens uw Mallorca vakantie samengesteld.

Mallorca 11. Mallorca – Strand, zon en zee: Cala Varques

Zeker, het Es-Trenc strand in het zuiden van het eiland is mooi. Vijf kilometer lang, kristalhelder water, poederachtig zand en een Caraïbische sfeer. Vooral buiten het hoogseizoen is het hier echt geweldig toeven langs het water in een mild zonnetje.Maar er zijn ook andere, minder bekende stranden, zoals de kleine baai Cala Varques. Een paradijs! Omgeven door weelderige groene bossen licht de heldere hemel op, fijn zand, het water glinstert in smaragdgroene kleuren. Echter, het is niet erg gemakkelijk te vinden. Vanaf Porto Cristo rijdt u in zuidelijke richting naar Porto Colom, voor het herenhuis “Son Forteza” links tot de ijzeren poort aan het eind van het pad. Open de poort en na nog eens 15 minuten lopen bereikt u het prachtige natuurlijke strand. Een echt hoogtepunt!

2. Mallorca – Shopping: Fabriek van “Tony Mora”

Een goede tip: In het noordwesten, in Alaró, direct aan de straat, ligt de fabriek van “Tony Mora”. Hier is ook een fabrieksverkoop van echt coole western boots. De met de hand gestikte lederen laarzen zijn niet goedkoop (ongeveer 200 euro), maar zijn perfect afgewerkt en zullen tot uw favorieten voor het leven gaan behoren – gegarandeerd!

3. Mallorca – Cultuur: Finca “Son Bauló” in Lloret de Vistalegre

Wie meer interesse in cultuur heeft, is in Finca “Son Bauló” in Lloret de Vistalegre op het juiste adres. In het 500 jaar oude landhuis worden concerten, tentoonstellingen, flamenco avonden en nog veel meer gegeven (programma: www.son-baulo.com). In het eigen Son-Bauló restaurant kunt u genieten van heerlijke maaltijden en in het hotel kunt u een kamer boeken.

Mallorca 44. Mallorca – Recreatie: Manege “Rancho Bonanza” in Cala Ratjada

Een ritje op het strand in het voorjaar is een van de leukste dingen! In Cala Ratjada biedt de manege “Rancho Bonanza” vanaf € 18 één en twee uur durende ritten op het strand (www.ranchobonanza.com). Voor de zekerheid twee dagen van tevoren boeken.5. Mallorca – Eten: Indiaas restaurant “Baisakhi” in Palma

Nog een tip van een van de experts: ‘s Avonds Indiaas eten in restaurant “Baisakhi” in Palma, Avenida de Gabriel Roca Paseo Marítimo, 8 (www.baisakhi.es). Het “verrassingsmenu” is echt geweldig! Niet bepaald goedkoop (35 euro per persoon inclusief wijn en water), maar het is heerlijk!

6. Mallorca – Nightlife: Paseo Maritimo in Palma

Daarna stort u zich in het nachtleven. Op Paseo Maritimo, de boulevard van Palma, wachten vele kleine bars die vanaf twaalf uur ‘s nachts plotseling in discotheken veranderen.

Mallorca 77. Mallorca – Wandelen: het klooster van San Salvador

Als laatste nog een wandel-tip. In het oosten van het eiland, bij de begraafplaats van Felanitx (14 km ten zuiden van Manacor) parkeert u de huurauto en loopt naar het klooster van San Salvador (duurt ongeveer twee uur). Men klautert door een droomlandschap en op de top is de taveerne van het klooster het hele jaar door open. Een beloning voor het klimmen heeft u wel verdiend.