Reisadvies Turkije – Lees alles over de actuele veiligheid in de Turkse badplaatsenJe gaat of wilt een vakantie naar Turkije boeken en de eerste vraag die bij je opkomt:  Is Turkije veilig? Op www.reizenservice.nl helpen we je graag bij de voorbereiding van je reis naar Turkije. We geven op basis van informatie van o.a. het ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies Turkije.

Up-date : Maandag, 19 Oktober 2020
Op dit moment (15-07) is er een staatsgreep gaande in Turkije. Zodra we meer reisadvies Turkije hebben zullen we dit op onze pagina vermelden.
———————————————————-
Op 28 juni 2016 vond er een aanslag plaats op het Ataturk vliegveld in Istanbul. Blijf op de hoogte van de recente veiligheids ontwikkelingen in Turkije via onze website of via uw reisorganisatie / vliegmaatschappij.

Houd rekening met nog strengere veiligheidsmaatregelen op de luchthaven van Antalya, en Bodrum en neem de voorschriften en de veiligheids instructies van de lokale autoriteiten in acht.

———————————————————-

Er kunnen zo nu en dan protesten en ongeregeldheden voorkomen in de grote steden. Vermijd daarom grote demonstraties en bijeenkomsten en wees alert en blijf op de hoogte van de laatste reisadvies ontwikkelingen.
————————————————————
Reisadvies Turkije aangescherpt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze aanscherping heeft te maken met een verhoogd risico voor mogelijke terroristische aanslagen op drukke (toeristische) plekken in met name de grote steden zoals Istanbul, Ankara en Izmir.
*Meer reisadvies Turkije! Lees je hieronder…

Turkije Veilig

De meeste mensen kiezen voor een vakantie in een van de onderstaande badplaatsen, er is op dit moment dan ook geen reden om je zorgen te maken. Je kunt onbezorgd  en veilig op vakantie naar deze vakantieplaatsen:

Adana – Alanya – Antalya – Belek – Bergama – Bodrum

Bursa – Dalyan – Fethiye – Izmir – Kemer – Kusadasi

Marmaris – Mersin – Pamukkale – Side

Dit reisadvies Turkije is gebaseerd op informatie van verschillende bronnen zodat een vakantie Turkije veilig is. Ondanks alle informatie, tips en adviezen ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Gebruik je gezonde verstand en volg de aanwijzingen van de lokale Turkse overheid op als je op vakantie bent in Turkije.

De redactie probeert het reisadvies Turkije zo zorgvuldig mogelijk te vermelden. Desondanks aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaan is door het hieronder vermelde reisadvies Turkije. Je bent zelf verantwoordelijk en beslist zelf of Turkije veilig is en of je wel of niet een vakantie Turkije moet boeken.

Reisadvies Turkije – Badplaatsen Turkije VeiligDe bekende zuid- en westkust met badplaatsen zoals Antalya, Alanya, Side, Marmaris, Kusadasi en Bodrum zijn veilig. Heel veel luxe hotels in Turkije hebben hun eigen professionele bewaking die zorgen dat hun gasten onbezorgd vakantie kunnen vieren.

De toeristische kuststreken in Turkije zijn zo veilig dat je ook in de avonden prima over straat kunt gaan in een van de badplaatsen. Natuurlijk is het verstandig om goed op je spullen te letten (zakkenrollers en oplichters kom je in elk vakantieland tegen, en dus ook in Turkije).

Nog een tip: Als je mee gaat op een excursie naar een juwelier, lederwaren- of vloerkleden producent, laat je niks wijs maken hoe goedkoop het is en laat je ook niet onder druk zetten om iets aan te schaffen. Vaak blijkt je aankoop bij de Turkse juwelier een stuk minder waard te zijn dan die bij een Nederlandse juwelier of je aankoop is van een andere kwaliteit dan de prijs die je er voor betaald hebt.

Turkije veilig – Overzichtskaart

  • Geel gekleurde gebied = Veilig
  • Oranje gekleurd gebied = Instabiele veiligheidssituatie (negatief reisadvies Turkije)
  • Rood gekleurd gebied = Onveilig om te reizen (negatief reisadvies Turkije)

Reisadvies Turkije

Uitgebreide veiligheidscontrolesDoor de ernstige (oorlogs)situatie aan de Turks/Syrische grens zijn er op de vliegvelden en in de badplaatsen verhoogde veiligheidscontroles. We raden je aan om de aanwijzingen van douane en politie op te volgen. Zorg dat je altijd je identiteitsbewijs of paspoort en visum bij je hebt en kunt laten zien als ze daar om vragen.