Reisbijstand voor de wintersport

Woont u in België en heeft u een wintersport gepland staan? Denk er dan aan om nog voor u vertrekt een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering van bijvoorbeeld Touring of Allianz Global Assistance bent u goed verzekerd tegen pech onderweg.

Zeker als u op wintersport gaat is het aan te raden om een aanvullende Touring Wegenhulp af te sluiten. Kiest u namelijk voor Wegenhulp dan bent u ook in het buitenland verzekerd tegen autopech. Wel zo fijn als u met de wagen op wintersport gaat.

Reisbijstand voor de skivakantie

Elk jaar trekken veel Belgen naar Frankrijk, Oostenrijk en in mindere mate Duitsland en Zwitserland. De reguliere hospitalisatieverzekering dekt meestal geen bijstand voor pech onderweg. Vaak is ook skibijstand niet inclusief.

Daar wintersport een risicosport is doet u er verstandig aan om een reisbijstandsverzekering af te sluiten inclusief skibijstand. De Belgische site Reisbijstandsverzekering.com vergelijkt tussen verschillende Belgische aanbieders zoals Touring, Allianz Global Assistance en Corona Direct.

Om tot de beste deal te komen kunt u verschillende wintersportverzekeringen met elkaar vergelijken. Uit gegevens van Reisbijstandsverzekering.com blijkt dat de dekking bij de verschillende verzekeraars enorm uiteenloopt. Corona Direct bijvoorbeeld heeft geen wegenhulp Europa. Touring en Allianz hebben dat weer wel.

Een tweede aandachtspunt is de dekking wat betreft diefstal en ongelukken. Wordt bijvoorbeeld uw skiuitrusting gestolen dan wilt u hier natuurlijk tegen verzekerd zijn. De verzekering van bijvoorbeeld Allianz biedt deze dekking.

Het kan ook gebeuren dat u door een ongeluk niet meer kunt skiën of snowboarden. Bij zowel Touring als Allianz krijgt u in dat geval de vooruitbetaalde kosten van de skipas en eventuele skilessen dan wel ski huur volledig terug.

Het is belangrijk om de reisbijstand voor vertrek af te sluiten. Alleen dan bent u volledig verzekerd tegen eventuele problemen tijdens uw wintersport. Sluit daarom nu uw wintersport af via Reisbijstandsverzekering.com.