Reistips die je moet weten voor je Turkije bezoekt

Als je je volgende vakantie naar Turkije wilt plannen, zal je reis je een heerlijke combinatie van Europese en Midden-Oosterse culturen brengen.

Turkije is namelijk de thuisbasis van enkele van de mooiste landschappen ter wereld met hoge bergen, adembenemende zandstranden en prachtige cyaan blauwe zeegezichten.

Als je Turkije bezoekt, zal je je realiseren dat je reis veel meer is dan een gewone vakantie, het zal de ultieme ervaring zijn. Turkije heeft een rijke cultuur met steden vol geschiedenis.

Van geweldige (goudgele)zandstranden tot het prachtige schilderachtige platteland.

Turkije garandeert je een majestueuze vakantie.

Turkije groeit voortdurend als een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Omdat het beschikt over een breed scala aan geweldige hotels en een enorm historisch en cultureel aanbod.

Hierdoor is het voor iedereen genieten die Turkije bezoekt.

Turkije heeft veel toeristische trekpleisters, maar wat is een betere manier om het echte Turkije te ervaren, door weg te gaan van de overduidelijke drukte in verschillende kustplaatsen.

Het landschap van Turkije is een visuele schoonheid,en dit kom je tegen in heel Turkije.

Met veel geweldige bezienswaardigheden, prachtige architectuur en uitgestrekte landschappen, krijg je de ultieme reiservaring in Turkije. Tijdens het plannen van een vakantie naar Turkije, zijn er enkele dingen die je moet weten voordat je daar naar toe gaat.

Wat van tevoren te doen

Hieronder vindt u enkele tips om het reizen naar Turkije soepel te laten verlopen. En die je zullen helpen bij de voorbereiding op je reis.

Zoals elke andere plaats waar je naartoe reist, is het het beste om online onderzoek te doen om jezelf vertrouwd te maken met je nieuwe reisbestemming. Essentieel onderzoek zal je helpen om alle plaatsen te vinden die erg populair zijn en het meest interessant zijn om te bezoeken als je in Turkije op vakantie bent.

De cultuur van Turkije

Turkije is een enorm land, hierdoor heeft Turkije een samensmelting van vele verschillende culturen. Turkije heeft een zeer rijke en vriendelijke cultuur welke een geweldige en verrijkende ervaring is. Als je Turkije bezoekt, krijg je het beste van oude tradities met veel moderne invloeden, vooral in de manier waarop mensen daar wonen.

Turkse mensen houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral bezoekers uit verschillende delen van de wereld, zijn meer dan welkom.

Het verkrijgen van een Turks reisvisum

Als je uit Nederland komt dat visumplichtig is alvorens je Turkije kunt bezoeken, moet je weten hoe je een Turks visum kunt krijgen.

E-VISUMTOEPASSING
Met ingang van 17 april 2013 zijn de sticker-visums vervangen door een elektronisch visum dat vroeger werd afgegeven bij de grensovergangen.

Houd er rekening mee dat het e-visum alleen geldig is als het doel van reizen toerisme of zakelijk is. Andere doelen, zoals werk en studie, vereisen een regulier visum dat wordt afgegeven door ambassades of consulaten.

Wat moet je inpakken voor Turkije

Het is handig om een checklist te maken met een aantal dingen waarvan je weet dat ze essentieel zijn voor je reis. Wetende dat je strandspullen en bescherming tegen de zon nodig hebt, is een gegeven, maar het meenemen van de juiste items staat centraal en zal je geld besparen tijdens je reis.

De zomer in Turkije biedt de beste tijd om vele buitenactiviteiten te doen. Als je een buiten type bent, wil je de juiste zonnebril, zonnecrèmes voor de huidbescherming en andere noodzakelijke spullen niet vergeten in te pakken om te voorkomen dat je verbrandt, vooral op het strand.

Vrouwen moeten kleding meenemen die ze volledig kunnen bedekken, vooral als je besluit om een moskee te bezoeken.

Als je Turkije in de wintermaanden bezoekt, kunnen december en februari erg koud worden en kan de temperatuur onder de zelfs on de 0 graden dalen, vooral in de oostelijke delen. Als je Turkije in de winter bezoekt, neem dan winterkleding, jas en paraplu mee, want het regent vaak in de winter.

Essentiële zaken om naar Turkije te brengen

Dingen die essentieel zijn om mee te nemen op je reis door Turkije zijn kleine medische kits, insectenwerende middelen en desinfecterende middelen voor outdoor-activiteiten en een verrekijker, omdat je misschien verre onbereikbare landschappen en dieren van dichtbij wilt zien.

Veel andere noodzakelijke dingen om zeker mee te nemen zijn de oplader voor je mobiel, hoewel je opladers in Turkije kunt kopen, waarom zou je dat geld niet sparen voor iets leukers.

Turkije eten

Turkije etenVan alle landen in de wereld, heeft Turkije een aantal van de heerlijkste gerechten om je honger te stillen. De Turkse keuken is werkelijk wereldberoemd en je krijgt de kans om van duizenden gerechten te genieten die Turkije te bieden heeft.

Van hartige gerechten zoals Manti en Iskender Kebab tot zoete desserts zoals Baklava en Kunfefe, je kan het niet bedenken of de Turkse keuken heeft het wel.

Turkse taal

Turks is de officiële taal van Turkije, maar er zijn vier hoofdtalen die je tijdens je vakantie zeker zult horen.

Omdat Turks de eerste is, zul je merken dat mensen in bepaalde gebieden ook Kurmanji, Arabisch en Zazaki zullen spreken. Laat dit je kijk op communicatie niet veranderen, want op veel plaatsen spreekt men vele talen vloeiend zoals Duits, Engels, Frans, Spaans en meer, vooral in toeristische gebieden.

Turkse valuta

De valuta in Turkije wordt de Turkse Lira genoemd. De wisselkoers van deze valuta is nogal laag op dit moment, waardoor het zeer voordelig is om je euro’s te wisselen voor Turkse Lira.