Reisvaccinaties voor je reis naar Azië

Wanneer je op reis gaat naar Azië, heb je verschillende reisvaccinaties nodig. In dit artikel zal dit nader belicht worden. Sommige vaccinaties zijn verplicht, het is dan vereist dat je een vaccinatiebewijs kunt laten zien wanneer je het land wat je wilt bezoeken.

De aanbevolen en verplichte vaccinaties kunnen per land wat je in Azië wilt bezoeken wel enigszins verschillen, maar vooral bij een rondreis door Azië is het slim al deze vaccins te halen. Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.

inentingen Azië reis

Gele koorts

Gele koorts is een veel voorkomende infectieziekte in de meeste landen van Azië. Het virus wordt overgedragen door tropische muggen. Zo’n 30% van de geïnfecteerden overlijdt aan deze ziekte. Tegen deze infectieziekte bestaat een vaccin en het is daarom ook vaak verplicht om je te laten vaccineren tegen deze ziekte.

De meeste Aziatische landen vereisen dit alleen wanneer je in de 7 dagen voor aankomst in een land, ook wanneer je een overstap van langer dan 12 uur maakt, in een land geweest bent waar deze ziekte voorkomt.

Difterie, tetanus en polio

De DTP-vaccinatie wordt voor heel Azië aanbevolen. Dit vaccin beschermt tegen de gevaarlijke ziektes difterie, tetanus en polio. Voornamelijk polio komt in Azië nog veel voor. De meesten hebben als kind deze vaccinatie al gehad, dit maakt dat je deze vaccinatie enkele dagen voordat je op reis gaat nog kan halen.

Het beste kun je dit vaccin natuurlijk eerder halen. Het vaccin beschermt je gedurende 10 jaar tegen deze ziektes. Je kan deze vaccinaties, hoewel niet verplicht, dus maar beter gewoon halen om deze ziektes te voorkomen.

Hepatitis A

Hepatitis A is een leverontsteking, veroorzaakt door een virus. Het vaccin tegen deze ziekte is effectief en veilig. Het wordt zeer aanbevolen dit vaccin te halen wanneer u naar Azië reist.

Buiktyfus

In enkele Aziatische landen wordt aangeraden een vaccinatie tegen buiktyfus te halen. Buiktyfus is een vervelende ziekte, die overgebracht wordt door een bacterie die zich kan bevinden in water en voedsel. De bacterie veroorzaakt darmklachten. Daarnaast is het ook een erg besmettelijke ziekte. Het is dus altijd beter je hier tegen in te enten.

De kosten van een vaccin

Vaccinaties zijn niet goedkoop en worden meestal niet vergoed door je reisverzekering. Des te fijner is het wanneer deze vallen onder je zorgverzekering. Wanneer je een echte reiziger bent, kun je daarom ook beter zoeken naar een aanvullende zorgverzekering die deze vaccinaties financiert.

Hiervoor kun je een zorgvergelijker gebruiken, een tool die je kunt gebruiken om zorgverzekeraars te vergelijken. Op deze manier kan je ontdekken welke zorgverzekeraar het beste bij jouw behoeften past.

Kortom, voorkom narigheden tijdens je vakantie en zorg gewoon dat je al je vaccinaties haalt. Niets is vervelender als een nare ziekte krijgen op je droomreis! Kijk gewoon even welke vaccinaties je nodig hebt voor je aan je reis begint. Via een zorgvergelijker kun je dan uitzoeken welke zorgverzekering het beste bij je past. Voorkomen is beter dan genezen!