Stedentrip Milaan – Geweldige winkels en nog veel meer

In Italië staat een stedentrip Milaan na het historische Rome en het romantische Venetië hoog op de agenda.Rome staat met een stevige 2e plaats hoog in de Top 10 van favoriete stedentrips in Europa, maar Milaan is een van de Italiaanse steden die zich in een toenemende belangstelling mogen verheugen.

Milaan is vooral bekend als de Italiaanse modestad, dankzij zijn historische modehuizen en de vier jaarlijkse fashion weken. Maar het heeft zoveel meer te bieden; schilderachtige straatjes, geweldige winkels en nog veel meer verborgen juweeltjes.

 

5 redenen om een Stedentrip Milaan te boeken

Stedentrip Milaan 11. Ontdek de artistieke kant van Milaan

Tijdens je stedentrip Milaan is een van de dingen die je gezien moet hebben het Fondazione Prada, een tentoonstellingsruimte, gewijd aan hedendaagse kunst en cultuur en ontworpen door Rem Koolhaas – de beroemde Nederlandse architect. Het Fondazione Prada is gelegen in Largo Isarco, in het zuiden van Milaan. Trek er wel een paar uur voor uit om alle 7 gebouwen te bezoeken. De entree is € 10 per persoon.

 

Stedentrip Milaan 22. Bezoek de mooie wijk Brera

In de wijk Brera hangt een bohemien sfeer met veel restaurants, bars, antiek en kunstwinkels. Neem een koffie met een heerlijke cupcake op Di Viole Di Liquirizia – Via Madonnina 10 en bezoek de indrukwekkende en mooie Accademia di Brera; de Academie voor Schone Kunsten, een school met 3.000 lokale en internationale studenten – Via Brera 28. De historische kerk met een aantal indrukwekkende kunstwerken Santa Maria del Carmine – Piazza del Carmine 2, is eveneens alleszins een bezoek waard. Ontdek de elegante straten van Brera, vol culturele en historische juweeltjes.

Stedentrip Milaan 33. Eet de beste ijs dat je ooit hebt gehad

Een van de belangrijkste redenen om Italië te bezoeken is om te genieten van hun culinaire cultuur. Een van de specialiteiten van Milaan is gelato, ijs! Probeer eens verschillende ijsjes in Milaan. Cioccolat Italiani behoort daarbij zeker tot één van de favorieten. Waarom? Ingrediënten van hoge kwaliteit, dagelijks vers bereid ijs en een hart van gesmolten chocolade in een ambachtelijk hoorn (www.cioccolatitaliani.it).

 

Stedentrip Milaan 44. Ontdek Navigli

Ontdek de charmante grachten van Milaan, ontworpen en ontwikkeld door Leonardo da Vinci. Wandel langs de grachten, waar vanaf september elke laatste zondag van de maand van 9.00 tot 18.00 uur een antiekmarkt wordt gehouden.

 

Stedentrip Milaan 55. Shop till you drop

Milaan is een van de belangrijkste winkelsteden van Europa en daarom perfect om te winkelen! Van designer winkels en boetieks tot outlets en van duur tot betaalbaar, je vindt het in Milaan!
Enkele tips: Galleria Vittorio Emanuele, ‘s werelds oudste winkelcentrum. De beste boetieks vind je in Brera. Wanneer je naar Corso Como gaat vind je de beste winkels met betaalbare prijzen voor design kleding en op de Via Montenapoleone is het high fashion gebied van Milaan. Vergeet overigens de prachtige gebouwen en schattige kleine zijstraatjes niet!

Hoe kun je Milaan het beste verkennen?

Stedentrip Milaan scooter* Met de fiets: De BikeMi – fietsen te reserveren via internet
* Met de metro: de metro van Milaan rijdt van 6:00-00:30uur; een dagkaart kost € 4,50.
* Met de taxi: Milaan werkt met Uber, download de app
* Met de scooter: Moto Roads biedt Vespa’s vanaf 60 euro per dag

Geniet van al het moois dat Milaan te bieden heeft!

Ciao.