Stedentrip New York binnen ieders bereik

Een stedentrip New York ligt met de huidige vliegprijzen binnen ieders bereik. New York is enorm groot maar tegelijkertijd kleinschalig en gezellig.

Stedentrip New York binnen ieders bereik

Stedentrip New York

New York heeft op veel mensen een enorme aantrekkingskracht. De stad leeft 24 uur per dag en straalt een enorme energie uit die u meteen in zijn greep neemt. Opvallend zijn de gigantische hoeveelheid gele taxi’s die het straatbeeld beheersen, de neonreclames van Times Square, de vele sirenes en vooral heel veel hoge wolkenkrabbers.

New York is natuurlijk ook de stad van het Vrijheidsbeeld dat qua symboliek niet onderdoet voor de Eiffeltoren in Parijs. Het is de stad van Central Park, Queens, Harlem, Soho en natuurlijk Broadway met zijn vele musicalproducties.

Bij het landen op één van de luchthavens van New York zie je meteen al de eerste bezienswaardigheid van de stad: de imponerende skyline van Manhattan met als markant punt de top van Empire State Building. Natuurlijk is er veel meer … talloze musea, waarvan het Musuem of Modern Art één van de beroemdste is. Bijzonder zijn ook de vele neon-reclames, vooral op Times Square, in het hart van Manhattan.De mogelijkheden om te shoppen zijn legio. Voor wie van designer kleding houdt zijn 5th Avenue, Madison Avenue en Park Avenue dé straten. Er zijn grote warenhuizen zoals Macy’s, Bloomingdale’s en Bergdorf Goodman. En wat te denken van Chinatown en de leuke boetieks in The Village.

In de “City That Never Sleeps” zijn de mogelijkheden om de avond en nacht wakker door te oneindig! Bijna nergens is zóveel keus als in New York: restaurants, klassieke concerten, popconcerten, openluchtconcerten, sportwedstrijden, discotheken en nachtclubs en natuurlijk de shows op Broadway.

Ook op gastronomisch gebied heb je in New York alle mogelijkheden: van een eenvoudige fastfood maaltijd tot een gastronomisch 5-gangendiner. In de wijken Little Italy en Chinatown zijn Italiaans en Chinees natuurlijk goed vertegenwoordigd, maar ook de Thaise, Indiase, Griekse en Cubaanse keuken zijn goed vertegenwoordigd.

Stedentrip New York – Wat moet je gezien hebben?

Er is voor Ieder wat wils in The Big Apple. Uiteraard ga je naar het Vrijheidsbeeld, Times Square en de Brooklyn Bridge, Maar er is nog veel meer – bekende én onbekende dingen – te doen in New York. We zetten hieronder de leukste tips op een rijtje.

Stedentrip New York 1Empire State Building

De staat New York wordt ook wel de Empire State genoemd. Daarom heet de voormalige hoogste toren van New York City het Empire State Building. Met 443 meter was het Empire State Building tot 1971 (toen de Twin Towers Van het World Trade Center werden voltooid) de hoogste toren ter wereld. Het Empire State Building is bij een stedentrip New York absoluut een must-do. Het uitzicht naar het centrum van Manhattan is fantastisch!

Stedentrip New York 2Times Square

Toeristisch of niet: ook Times Square moet je natuurlijk gezien hebben. De enorme drukte en schreeuwende neonreclames zijn verpletterend. Het bekendste plein ter wereld dankt zijn naam aan het voormalige hoofdkantoor van de krant The Times.

 

Stedentrip New York 3Brooklyn Bridge

Vroeger kwamen toeristen niet verder dan de Brooklyn Bridge. Maar nu Brooklyn upcoming is, is de Brooklyn Bridge – naast een prachtige brug – ook de toegangspoort tot de voorheen schimmige wijk ten zuiden van Manhattan.

 

Stedentrip New York 4Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is veel minder groot dan je zou denken, het is slechts 46 meter hoog. Maar elke toerist in New York wil het Vrijheidsbeeld zien. Het ferrytochtje er naartoe is alleen al een mooie ervaring.

 

 

Stedentrip New York 5Central Park

Hardlopen, mensen kijken, picknicken, koffie drinken bij The Boathouse Café: het kan allemaal in Central Park – twee maal zo groot als Monaco. Central Park moet je als toerist gezien hebben!

 

 

Stedentrip New York WTCWorld Trade Center en 9/11 Memorial Museum

Met 541 meter is het in 2014 geopende One World Trade Center opnieuw het hoogste gebouw van New York. Wanneer je daar bent is het beslist de moeite waard een bezoek te brengen aan het 9/11 Memorial Museum.

 

 

Stedentrip New York St.PatrickSt. Patrick’s Cathedral

De kathedraal in New York is niet alleen bijzonder omdat het een van de grootste ter wereld is, maar middenin een wereldstad vol wolkenkrabbers staat. De torens aan de voorkant zijn ruim 100 meter hoog.

 

 

Stedentrip New York BroadwayBroadway

De grootste musicalsterren van de wereld staan op de planken van Broadway. Daarnaast zijn er ook veel kleine theaters met onbekende shows en opkomende talenten.

 

 

Stedentrip New York ArtMetropolitan Museum of Art

De mooiste kunst aanschouw je in een van de topmusea van New York – Metropolitan Museum of Art. De gebouwen zelf zijn al prachtig, maar de kunstwerken zijn Kunst met een grote K.

 

 

Stedentrip New York HeliHelikoptervlucht boven New York

Het kost wel wat, maar je krijgt er wel wat voor terug. Per helikopter heb je een spectaculair uitzicht over Manhattan. Bovendien is een helikoptervlucht al een hele ervaring op zich.

 

 

Stedentrip New York WWilliamsburg

De hipste wijk van Brooklyn is Williamsburg. Waar men vroeger nog niet dood gevonden wilde worden, wordt nu witte wijn gedronken en graffiti gespoten.

 

 

Stedentrip New York HarlemHarlem

Voor veel toeristen een ultieme wens: een gospel-voorstelling bijwonen in een kerk in Harlem.

 

 

 

New York YankeesHonkbalwedstrijd New York Yankees

Ten noorden van Harlem ligt The Bronx, waar het het Yankees Stadium staat. Voor sportfanaten de ultieme wens: een honkbalwedstrijd bijwonen van de New York Yankees.

 

 

NY CupcakesCupcakes eten bij de Magnolia Bakery

Er zijn ontelbaar veel series en films opgenomen in New York, maar Sex and the City is misschien wel de bekendste. Sinds Sex and the City is de Magnolia Bakery mateloos populair.

 

 

NY Top of the RockTop of the Rock

Bovenop Rockefeller Center heb je misschien wel het mooiste uitzicht op de stad. Niet alleen Central Park, maar ook het Empire State Building zijn vanaf hier te zien.

 

 

Wall StreetWall Street

Wall Street, met o.a. de New York Stock Exchange, is de financiële hoofdstraat van de financiële wijk in het zuidelijkste puntje van Manhattan.

 

 

 

NY China TownChinatown

Iedere grote stad heeft een Chinese wijk, maar China Town in New York is veruit de grootste in Noord-Amerika, zelfs groter dan in San Francisco.

 

 

NY Chelsa MarketChelsea Market

Je houdt niet zo van Chinees? Dan vind je genoeg alternatieven op Chelsea Market.

 

 

 

 

NY 5th Av.Shoppen op Fifth Avenue

Fifth Avenue is een van de meeste chique straten van New York en kent de hoogste huurprijzen ter wereld: een lust voor het oog. Shop till you drop en vergaap je aan de prachtige etalages.

 

 

NY LibraryCentral Library

Central Library is decor geweest van menige film. Denk aan “The Day After Tomorrow” of het huwelijk van Carrie en Mr. Big uit Sex and the City. Ga er zelf ook eens kijken.

 

 

NY RockefellerSchaatsen bij Rockefeller

Wanneer je in het late najaar of de winter een stedentrip New York boekt kun je misschien gaan schaatsen bij Rockefeller. Als het dan ook nog heeft gesneeuwd is dit de ultieme romantiek!

 

 

NY SohoSoho, West Village, East Village, Meatpacking District

Even wat anders dan de toeristische trekpleisters. In deze leuke buurtjes in Lower Manhattan ervaar je Het New York van de gewone bevolking, hippe restaurants en Airbnb’s!

 

 

NY Grand CentralGrand Central Terminal

44 perrons liefst telt dit immense station. Begeef je in de drukte en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

 

 

 

NY Bryant ParkBryant Park

Bryant Park in Midtown Manhattan is heel anders dan Central Park. In het voorjaar lekker genieten van de zon, voorbijgangers kijken en koffie drinken of in de winter schaatsen.

 

 

NY Staten IslandStaten Island Ferry

Niet omdat Staten Island zo geweldig is, maar wel omdat de boottocht er naartoe (en al helemaal de terugweg naar Manhattan) adembenemend zijn.

  

 

We hopen dat je met dit artikel voldoende inspiratie hebt opgedaan voor een enerverende stedentrip New York.

Wat ga jij doen?