Stedentrip Praag – Unesco erfgoed

Praag kennen we allemaal als de hoofdstad van Tsjechië.Maar Praag is veel meer dan alleen een hoofdstad. Het is het economisch, cultureel en politieke centrum van het land, al meer dan duizend jaar. En wie er al eens geweest is zal het toegeven: Praag is een van de mooiste steden van Europa.

Na de Fluwelen Revolutie in de jaren tachtig is deze stad grotendeels gerenoveerd en wanneer je over de Karelsbrug loopt kun je goed aanschouwen hoe mooi deze stad is. Dus als je van plan bent om binnenkort een stedentrip te boeken is het geen verkeerde keuze om Praag te kiezen. We leggen uit waarom.

Vliegtickets voordeliger

Vliegtickets naar Praag zijn voordeliger dan tickets naar veel andere Europese steden. Zo kun je al tickets boeken van rond de 20 euro. Het geld dat je bespaart op je vliegticket kun je dan weer mooi gebruiken tijdens de trip zelf. En er is genoeg te doen in Praag, dat is zeker.

Unesco erfgoed

Praag wordt vrijwel geheel beschermd door Unesco. En dat is niet voor niets. Wanneer je door de stad wandelt begrijp je wel waarom dit het grootste openluchtmuseum ter wereld wordt genoemd.

De prachtige gebouwen staan er in allerlei stijlen en dateren soms al uit de 9e eeuw. Zoals in vele andere Oost-Europese steden zijn er uitgestrekte pleinen te vinden die worden afgewisseld met gezellige, kleine straatjes waar je je in een sprookje waant. Een aanrader is om de stad bij avond te bekijken vanaf een bootje op de Moldau. Een schitterend gezicht.

Boheemse keuken

Ook in Praag kun je voor weinig geld heerlijk eten en drinken. Tsjechië is een echt bierland, men beweert zelfs dat de drank hier ontstaan is. Het is hier niet vreemd om te drinken uit een literglas, ook tijdens de lunch. Kenmerkend voor de menukaart zijn de typisch Boheemse gerechten waar zout en de grote porties een belangrijke rol spelen. Dorst en honger hoef je dus niet te lijden tijdens de reis in Praag.

Uitgaansleven

Na een dagje winkelen en een heerlijk diner is er in Praag van alles te beleven als het om uitgaan gaat, Of je nu een liefhebber bent van theater en dansvoorstellingen of dat je liever in een kroeg bent, het is er in overvloed aanwezig. Ook clubfanaten kunnen hun hart ophalen in een van de trendy discotheken die de stad rijk is. Ook hiervoor zijn de prijzen in verhouding redelijk laag, dus ideaal tijdens een kort verblijf in Praag.