Stranden Curaçao en de mooiste duik- en snorkellocaties

Voor vakantiegangers naar het tropische Curaçao is informatie welke stranden Curaçao allemaal herbergt natuurlijk van groot belang.Stranden CuraçaoCuraçao vormt samen met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden. Curaçao en Aruba zijn inmiddels zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden en Bonaire is een Nederlandse gemeente. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad met de karakteristieke gekleurde Hollandse gevels en de beroemde pontjesbrug. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 9 uur. Curaçao telt een divers aanbod van accommodaties, waarbij het grootste aantal bedden te vinden zijn in hotels en villa’s. Door de toenemende belangstelling voor Curaçao is het aantal beschikbare hotelbedden de laatste jaren enorm toegenomen.

De spreektaal op Curaçao is Papiaments, de officiële taal is echter nog steeds Nederlands. Met Nederlands kun je je prima redden, maar je moet er rekening mee houden dat niet iedereen op Curaçao het Nederlands machtig is. Engels en eventueel Spaans zijn dan prima alternatieven. De munteenheid is de Antilliaanse gulden, ook wel florin genoemd, die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Op Curaçao is het door het tijdsverschil met Nederland in de winter 5 uur vroeger. Curaçao kent geen zomertijd, waardoor het tijdsverschil gedurende onze zomertijd (eind maart tot eind oktober) 6 uur bedraagt.

Curaçao heeft een tropisch klimaat, de temperatuur ligt overdag altijd rond de dertig graden, ‘s avonds koelt het slechts langzaam af en pas tegen de ochtend wordt de minimum temperatuur van 24 tot 27 graden bereikt. Het verkoelende effect van de vrijwel altijd aanwezige passaatwind wordt overdreven, omdat deze vooral aanwezig is aan de kustgebieden, waar de toeristen het minste komen. Langs de zuidwestkust, waar de meeste hotels en villa’s staan, merk je eigenlijk niet zoveel van deze wind. Curaçao is tevens een geliefde winterzonbestemming.

Stranden Curaçao

Stranden Curaçao 1Wanneer je aan Curaçao denkt, denk je aan strand. Curaçao herbergt heel veel stranden met allemaal hun eigen specifieke karakter en voorzieningen. We zetten de mooiste stranden van Curaçao voor je op een rijtje, zodat je tijdens je vakantie al over de nodige voorkennis beschikt. Sommige stranden zijn vrij toegankelijk en voor een ander deel moet worden betaald.

Hagelwitte stranden Curaçao

Stranden Curaçao Cas AbaoCas Abou

De weg naar Cas Abou is onverhard en ligt vol scherpe stenen. Het is een van de allermooiste stranden op Curaçao aan een azuurblauwe oceaan. Deze natuurlijke baai was het decor van de Engelse soapserie Bon Bini Beach. Onder de rotsen kun je hier snorkelen en zul je versteld van het kleurrijke onderwaterleven met tropische vissen en koraal. (betaald strand)

Stranden Curaçao Grote KnipGrote Knip

Metershoge rotsen omzomen dit hagelwitte zandstrand met dobberende bootjes in de azuurblauwe oceaan op Westpunt. Bovenaan de stenen trap die naar het strand leidt heb je een fantastisch uitzicht. Nabij Westpunt ligt het traditionele Antilliaanse restaurant Jaanchies, ervaar de Antilliaanse gastvrijheid en het lokale eten. De suikerdiefjes (vogeltjes) vliegen om je oren! Jaanchie heeft geen menu kaart maar komt zelf aan tafel uitleggen wat er op het menu staat. Probeer de leguaan!

Stranden Curaçao Klein CuraçaoKlein Curaçao

De tocht naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao duurt ongeveer 2 uur. Er worden tochten georganiseerd (inclusief lunch op het strand), waarbij je volop de tijd hebt om te snorkelen en een wandeling te maken. Tijdens de overtocht zwemmen de dolfijnen naast de boot. De vervallen vuurtoren en het aanwezige scheepswrak maken deze tocht onvergetelijk.

Kindvriendelijke stranden Curaçao

Stranden Curaçao BlauwbaaiBlauwbaai

Blauwbaai is de ultieme plek voor gezinnen met (kleine) kinderen. De zee is er kalm, comfortabele strandbedden en er is een gediplomeerde kinderoppas voor als de ouders even alleen de zee in willen. Naast Blauwbaai is een prachtige golfbaan, waar je in een paradijselijke omgeving met palmbomen en flamingo’s een balletje kunt slaan. (betaald strand)

Stranden Curaçao Jan ThielJan Thiel

Je kunt hier gewoon op je handdoek op het strand gaan liggen, maar je kunt er ook voor kiezen een wit Balinees bed (inclusief water en bediening) te huren voor 15 per dag. Je vindt er restaurants, bars met ‘s avonds live muziek, een zwembad, duikschool, winkeltjes, massage en watersportverhuur. (betaald strand)

Cabana Beach

Cabana Beach is een heerlijk strand om met de kinderen te bezoeken. Het ondiepe water zonder stroming zorgt ervoor dat je kinderen hier ongestoord kunnen spelen. Er zijn diverse eetgelegenheden en winkeltjes. (betaald strand)

Dansen op de stranden Curaçao

Stranden Curaçao MamboMambo Beach

Op Mambo Beach is het altijd party time. Regelmatig zijn er optredens van bekende Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Marco Borsato en Xander de Buisonjé. Happy hours, poolparty’s en elke dinsdagavond op je strandbed een film kijken onder de palmbomen. Je kunt er natuurlijk ook gewoon gezellig een biertje drinken aan de bar. (betaald strand)

Stranden Curaçao Wet & WildWet & Wild

Wie van een feestje houdt is hier eveneens aan het juiste adres. Het happy hour op zondag (vanaf 18 uur) trekt een mix van toeristen, stagiaires, mariniers en lokale bevolking. (betaald strand)

Hemingway Beachclub

Het strand is hier overdag heerlijk rustig. Er is een strandbar waar ze geweldige cocktails serveren. Elke woensdag, vrijdag en zondag happy hour en tijdens het weekend live muziek; op vrijdag en zaterdag reggae en op zondag salsa.

Lokale stranden Curaçao

Stranden Curaçao DaaibooiDaaibooi

Een geliefd strand voor toeristen en de lokale bevolking. In het weekend komen hier veel families die hun barbecues meebrengen en met zijn allen genieten van de strandsfeer. Kees verkoopt vanuit zijn snackbar friet met pindasaus, kroketten en frikandellen.

Kleine Knip

Kleine Knip is een strand met prachtig gouden zand en rustige golven, dat niet alleen zeer geliefd is bij de plaatselijke bevolking, maar ook bij de toeristen.

Playa Forti

Vanaf boven heb je hier een prachtig uitzicht. Het water is zo helder dat je de schildpadden kunt zien zwemmen. De tien meter hoge rots bij het restaurant is een geliefde plek voor jongeren om de oceaan in te duiken. In het verleden heeft dit geresulteerd in ernstig letsel. Daarom staan er nu waarschuwingsborden om hen op de gevaren te wijzen.

Caracasbaai

Caracasbaai is een van de weinige kiezelstranden vlakbij Jan Thiel. Uit de openstaande kofferbakken klinkt uit enorme luidsprekers harde salsamuziek.

Verborgen stranden Curaçao

Stranden Curaçao Playa LarguPlaya Largu

Wanneer je bij Landhuis San Juan, richting Westpunt, de zandweg volgt, kom je uit bij Playa Largu. Het is het grootste strand van Curaçao, maar er komen heel weinig mensen.

Playa Mansalina

Langs hetzelfde zandpad ligt Playa Mansalina, genoemd naar de giftige mansalina bomen. (betaald strand)

Playa Shon Mosa

Via hetzelfde zandpad kom je nij Playa Shon Mosa, een mooi klein strandje met rustig water, omgeven door rotsen. (betaald strand)

Fuikbaai

Fuikbaai is uitsluitend per boot te bereiken. Op de Jaarlijkse Fuikdag (in januari) trekt alles en en iedereen met een bootje richting Fuik voor een gezellige dag vol eten, drinken en muziek.

Playa Kanoa

Via een half geasfalteerde weg kom je bij het enige strand aan de ruige noordkust. Het strand is met name geliefd bij surfers.

Luxe stranden Curaçao

Stranden Curaçao BarbaraSanta Barbara Beach

Op weg naar Santa Barbara Beach kom je langs een prachtig groene golfbaan. Er is een lang strand met veel schaduw en grote zwembaden. I.v.m. voorbijvarende jachten kan er maar aan een kant worden gezwommen. Met een beetje geluk hoef je, als je bij de slagboom zegt dat je een ijsje komt eten, geen entree (50 dollar) te betalen. (betaald strand)

Stranden Curaçao BaoaseBaoase

Het luxueuze 5-sterrenresort is onderdeel van het Van der Valk concern en ligt verscholen in een woonwijk. Per dag worden er maar een beperkt aantal mensen van buitenaf toegelaten, de entree bedraagt 50 dollar per persoon (inclusief water, fruitsnacks, kajaks en snorkels). Wanneer er beroemdheden in het resort verblijven zijn gasten van buiten niet welkom. (betaald strand)

Stranden Curaçao AvilaAvila Beach

Avila Beach is favoriet onder frequente bezoekers van Curaçao met gevoel voor traditie. Er is een groot zwembad, een heerlijk briesje vanaf de zee en volop schaduw. Je kunt hier de hele dag genieten van de meest fantastische cocktails(betaald strand)

Marriott

Vanaf het strand van het Marriott hotel heb je een prachtig uitzicht op Piscadera baai, waar je de enorme cruiseschepen de haven van Curaçao ziet binnenvaren. Een mooi wit strand met zwembad en bar.

Duikplekken stranden Curaçao

Stranden Curaçao Porto MariePorto Marie

Op een voormalige plantage ligt het lange witte zandstrand Porto Marie. Pelikanen vliegen over het water en verschalken zo nu en dan een visje. Er is een café en hele leguanenfamilies liggen hier te genieten in de zon. Bijzonder aan deze duikplek zijn de twee achter elkaar gelegen koraalriffen. In het water zwemmen grote scholen koffervisjes, roggen en trompetvissen en met een beetje geluk zie je zelfs barracuda’s. (betaald strand)

Playa Kalki

Dit door kalkstenen omringde strand ligt op het meest westelijke puntje van het eiland. Duikers spotten hier met grote regelmaat dolfijnen en heel soms een walvis.Boka Sami

Sint Michiel is een echt vissersdorpje. Vissersbootjes varen af en aan en op de pier zitten hengelaars. De restaurants hebben natuurlijk allemaal vis op het menu staan. Duikers komen niet alleen voor de vis, maar ook voor het rif en de morenen (groene zeeslangen).

Director’s Bay

Director’s Bay is genoemd naar de Shell directeuren die hier, in de tijd dat de raffinaderij nog eigendom was van Shell, met regelmaat verbleven. De steile koraalwand, papegaaivissen en inktvissen maken dit tot een waar duikersparadijs.

Playa Jeremi

Naar Playa Jeremi worden duiktrips georganiseerd. Het koraalrif begint net buiten de pittoreske baai, er zijn verder geen faciliteiten. Geniet hier aan het eind van de dag van de prachtige zonsondergang.

Snorkelplekken stranden Curaçao

Playa Lagun

Het heldere water bij Playa Lagun nodigt uit om te snorkelen. Schildpadden, kreeften, egelvissen, zebravissen en prachtig koraal.

Tug Boat

Op ongeveer 5 meter diepte ligt het wrak van een sleepbootje. Een unieke kans voor degenen die niet kunnen of durven te duiken dit wrak van dichtbij te bekijken.

Stranden Curaçao Santa CruzSanta Cruz

Het strand met veel zwerfvuil en weinig schaduw stelt niet veel voor. Door de nabijgelegen mangrove moerassen is het water hier minder helder dan op andere plaatsen. Vanaf hier gaan boten naar de Blauwe Kamer, een grot waar alles blauw kleurt, ook onder water, en naar Playa Pretu, het enige zwarte strand van Curaçao.

Playa Hulu

Playa Hulu is alleen per boot bereikbaar. Het is een klein en afgelegen strand dat bekend staat om de grote hoeveelheden onbeschadigd koraal.

Playa Hundu

Playa Hundu is alleen via een zandpad te bereiken. Aan de zuidoostelijke zijde van de baai kun je goed snorkelen.