Stranden Cyprus – Ga eens buiten de gebaande paden

Stranden Cyprus – Denkt u aan Cyprus en u zult waarschijnlijk dromen over eindeloos chillen op de populaire stranden van het eiland. De prachtige uitgestrekte zandstranden op dit mediterrane eiland zijn rond de populaire badplaatsen Paphos en Ayia Napa echter nogal druk. Ga eens buiten de gebaande paden en idyllische stranden wachten op u.Stranden CyprusStranden Cyprus buiten de gebaande paden

De volgende zeven stranden liggen buiten de gebaande paden op Cyprus, maar ze zijn allemaal bereikbaar als u met gevoel voor avontuur uw strandlaken en picknickmand pakt. Lees verder om uw ideale afgelegen strand op Cyprus te vinden.

Stranden Cyprus – Lara Beach

Stranden Cyprus Lara BeachU heeft een 4 wheel drive of een erg begripvol autoverhuurbedrijf nodig als u van deze dromerige westelijke Cypriotische charmeur wilt genieten. Sommige mensen beschouwen Coral Bay als ongerept, maar ga nog iets verder waar het asfalt ophoudt en de echte pret begint. Het is een spectaculaire rit met heuvels aan de ene kant en de glinsterende Middellandse Zee aan de andere kant als u dieper en dieper de middle of nowhere in trekt.

Er is hier vrijwel niets, dus parkeer gewoon ergens en geniet van het zand. Volgens de lokale bevolking is het een geweldige plek voor een brutale duik in uw blootje. Als u echt geluk heeft kunt u bij Lara Beach zelfs een groene karetschildpad spotten.

Stranden Cyprus – Porto Latchi

Stranden Cyprus Porto LatchiDe westelijke badplaats Polis mag dan niet langer de geheime plek zijn die het ooit was toen de hippie-gemeenschap er op het zalige strand van de epische zonsondergang genoot, maar net langs de kust van Porto Latchi is nog steeds een klein juweeltje. De bebouwing rukt steeds verder op langs de kust, maar er zijn nog steeds leuke stranden aan beide zijden van de haven met op de achtergrond ruige bergen die het schiereiland Akamas omlijsten.

De vissersvloot is er nog steeds actief, maar er zijn tegenwoordig evenveel jachten als fel gekleurde traditionele vissersboten. Op het strand zelf zijn weinig faciliteiten, maar langs de haven zijn er verschillende visrestaurants. U zult tenslotte wel honger hebben wanneer u een tijd op het strand heeft doorgebracht en zin hebben in een schaal heerlijke zeevruchten.

Stranden Cyprus – Porto Pomos

Voor Porto Pomos blijven we in het westen, maar dit keer ten noorden van Polis. Het voelt heel erg verlaten en er zijn weinig faciliteiten, maar u kunt hier echt ontsnappen aan de drukte. Vergeet hotels en restaurants in deze ontspannen hoek van Cyprus. Het water is zo helder dat u geen snorkel nodig heeft om de kleurige, kleine vissen overal om u heen te zien zwemmen terwijl u via het zachte zand het water inloopt. Het is dan wel zwart zand, maar de stranden hier in de buurt zijn net zo mooi als op een ansichtkaart.

Stranden Cyprus – Governor’s Beach, Limassol

Stranden Cyprus Governors BeachOk, Limassol is een echte stad, en iedereen weet dat de hele kust is bezaaid met hotels en restaurants. Maar er is een manier om de drukte te ontvluchten. Om Governor’s Beach te bereiken is een fietstocht nodig, maar het is de moeite waard. Er is een verscheidenheid aan visrestaurants, een keten van kleine baaien met zwart zand, die worden omzoomd door verrassende witte rotsen en de melkachtige blauwe Middellandse Zee.

Stranden Cyprus – Sirena Bay

Stranden Cyprus Sirena BayProtaras is een populaire badplaats, horen we u al roepen, maar dit plaatselijke strand is iets verder weg van de gebaande paden, dus is het er veel minder druk. Verlaat de hoofdweg en ga naar beneden voor dit juweeltje. Neem een picknickmand mee en geniet van het chillen op een van de houten tafels in deze door bomen omgeven oase. Er is een bar aan het strand voor een ijskoud drankje of een glas heerlijke ondergewaardeerde Cypriotische wijn.Stranden Cyprus – Mansoura Beach

Aangezien de spanningen in de afgelopen jaren tussen Cyprus en het door Turkije bezette noordelijke deel van het eiland zijn afgenomen, kunt u veel dichter bij veel van de grensgebieden komen. De rit naar dit afgelegen stuk strand biedt uitzicht over de grens naar het epische Kyrenia gebergte. Er is hier weinig te doen, maar neem een duik in het kristalheldere water en geniet daarna van een schaal verse zeevruchten.

Stranden Cyprus – Schiereiland Akamas

Stranden Cyprus Akamas Als u op zoek bent naar een echte Robinson Crusoe ervaring zult u dit echt waarderen. Ga richting Lara Beach in uw 4 wheel drive en begeef u in het wilde landschap van het schiereiland Akamas. Er zijn een aantal prachtige stranden en baaien verspreid over de kust, dus gewoon door blijven gaan totdat u er een heeft gevonden. De kans is groot dat u er alleen zult zijn met een schildpad. Na een dag op dit afgelegen schiereiland keert u op uw gemak terug naar de realiteit en zult nagenieten van een strand, waarvan u de naam wellicht nooit zult weten.

Als u denkt dat u de weg kunt vinden naar één – of misschien wel alle zeven – van deze buiten de gebaande paden liggende stranden op Cyprus, dan is het tijd om die vakantie te boeken.