Temperatuur Mallorca – Wat is de beste reistijd?

Temperatuur Mallorca – Mallorca is synoniem met stranden en baaien, maar is ook een perfecte bestemming voor golf, cultuur, watersport en entertainment. Er zijn vele redenen om dit eiland in de Balearen te bezoeken.Vakantie Mallorca

Temperatuur MallorcaMallorca meet bijna 80 km van de ene kant naar de andere en is bij uitstek geschikt als vakantiebestemming door zijn diversiteit. Het heeft 550 kilometer kust, waar u enkele van de mooiste baaien en stranden van de Middellandse Zee vindt: witte zandstranden met een volledige waaier van faciliteiten, evenals kleine baaien tussen de kliffen en dennenbossen in het noorden van het eiland.

Het is schoon, helder water om te zwemmen en watersporten zoals duiken, surfen, vissen, zeilen, en zelfs windsurfen. Dit zijn echter niet de enige sporten die u er kunt beoefenen: er zijn ook meerdere golfbanen, harmonieus in hun omgeving, en geschikt voor alle niveaus.

Het platteland speelt ook een belangrijke rol. Bijna 40 procent van het eiland is beschermd. De landschappen worden gekenmerkt door contrast. Er zijn prachtige natuurgebieden, zoals de Sierra de Tramuntana bergen in het noorden, met pieken tot meer dan 1.400 meter boven de zeespiegel, en het Cabrera Marine en Terrestrial Natuurreservaat, een groep eilanden en eilandjes, iets meer dan een uur varen met de boot.

Temperatuur Mallorca poolIn elke hoek van Mallorca zijn aangename verrassingen te vinden. Goede manieren om het eiland te verkennen is het huren van een auto of excursies te boeken. Er zijn tal van routes en wandelpaden, zowel langs de kust als in het binnenland. Ze zijn voorzien van allerlei informatieborden, wat betekent dat u de diversiteit van het eiland te voet of met de fiets kunt ontdekken.

Steden als Deià, Pollença en Valldemossa hebben kunstenaars eeuwenlang geboeid door hun pittoreske sfeer. Tegenwoordig is Mallorca een favoriete vakantiebestemming voor beroemde mensen uit de wereld van politiek, film en mode.

Cultuur is een essentieel onderdeel van het leven op het eiland. Het hele jaar door zijn er festivals, concerten, literaire evenementen, tentoonstellingen … De hoofdstad Palma de Mallorca is het culturele centrum van het eiland, met zijn historische oude stad en uitstekende nachtleven.

Bovendien heeft het eiland uitstekende verbindingen met de internationale luchthaven op slechts acht kilometer van Palma en boot- en veerdiensten vanuit de havens van Palma en Alcúdia.

Temperatuur Mallorca gedurende het jaar

De warmste maanden op Mallorca zijn juli en augustus met een gemiddelde dagtemperatuur van 29°C. De zonnigste maand is juli met gemiddeld 11 uur zon per dag en de maand met de minste aantal dagen regen is eveneens juli met 3 dagen. De zee is op zijn warmst in augustus, met een gemiddelde temperatuur van het zeewater van 26°C. De gemiddelden geven een indicatie van de dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, zonuren en regendagen voor Cala d’Or.

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max Temp 14 14 16 17 21 25 29 29 26 22 18 15
Min Temp 6 6 7 9 12 16 19 20 17 14 10 8
Zonuren 5 6 6 7 9 10 11 10 8 6 5 5
Regendagen 15 13 13 11 9 5 3 5 7 12 13 15
Zee Temp 15 14 14 15 18 22 25 26 25 22 19 16

Temperatuur Mallorca januari

In januari ligt de gemiddelde temperatuur overdag rond de 14°C en ‘s nachts koelt het af tot zo’n 6°C. De zon schijnt 5 uur per dag en er zijn gemiddeld 15 dagen met wat neerslag (65 mm) in januari. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Mallorca is 15°C.

Temperatuur Mallorca februari

Evenals in januari ligt de temperatuur in februari overdag rond de 14°C en ‘s nachts 6°C. De zon schijnt 6 uur per dag en er zijn 13 dagen met totaal 54 mm neerslag in februari. De temperatuur van het zeewater in februari is 14°C.

Temperatuur Mallorca maart

Maart kent overdag temperaturen van 16°C en in de nacht koelt het af tot 7°C. Net als in februari schijnt de zon 6 uur per dag en zijn er 13 dagen met 54 mm neerslag in maart. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Mallorca maart is 14°C. Het UV niveau is matig met 5.

Temperatuur Mallorca april

Overdag is de temperatuur in april 17°C en ‘s nachts koelt het af tot 9°C. De zon schijnt 7 uur per dag en er zijn 11 regenachtige dagen met 57 mm neerslag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 15°C en de UV-index voor april is 6.

Temperatuur Mallorca mei

In mei lopen de temperaturen overdag op tot 21°C en dalen in de nacht tot 12°C. Met 9 uur zon per dag en nog slechts 9 regenachtige dagen met 36 mm neerslag is Mallorca een prima bestemming voor de meivakantie. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Mallorca is 18°C en de UV-index stijgt tot 8.

Temperatuur Mallorca juni

In juni bereiken de temperaturen zomerse waarden met 25°C, ‘s nachts koelt het af tot een comfortabele 16°C. De zon schijnt maar liefst 11 uren per dag en de kans op neerslag is met 9 mm in 3 dagen te verwaarlozen. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in juni is maar liefst 25°C met een zeer hoge UV-index van 9. Perfect vakantieweer dus!

Temperatuur Mallorca juli

Met 29°C overdag en in de nacht 19°C is juli een van de warmste maanden van het jaar. Evenals in juni 11 uren zonneschijn per dag en slechts 3 dagen met wat neerslag (9 mm). Met 25°C is de temperatuur van het zeewater, evenals de UV-index van 9, opnieuw zeer hoog. Met zulke perfecte omstandigheden kunt u dus met een gerust hart uw zomervakantie boeken!

Temperatuur Mallorca augustus

Net als in juli is het in augustus overdag 29°C en ‘s nachts is het met 20°C zelfs nog een graadje warmer. De zon schijnt 10 uur per dag en met 5 mm in 5 dagen is de kans op een beetje neerslag opnieuw te verwaarlozen. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Mallorca in augustus is 26°C en de UV-index is met 8 zeer hoog. Uitermate prettige omstandigheden om vakantie te vieren.

Temperatuur Mallorca september

Ook september kent nog voortreffelijke omstandigheden voor een aangename vakantie, overdag temperaturen van 26°C en in de nacht koelt het af tot zo’n 17°C. De zon schijnt nog 8 uur per dag en de kans op neerslag neemt met 59 mm in 7 dagen iets toe. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is nog 25°C met een UV-index van 6. Prima condities voor het naseizoenTemperatuur Mallorca oktober

Ook de maand oktober kent met 22°C overdag en ‘s nachts 14°C nog zeer aangename temperaturen voor de herfstvakantie. De zon schijnt nog 6 uur per dag, de kans op neerslag neemt met 98 mm in 12 dagen wel aanmerkelijk toe. De temperatuur van het zeewater is daarentegen nog 22°C. De UV-index zakt naar 4.

Temperatuur Mallorca november

In november daalt de temperatuur overdag tot zo’n 18°C en ‘s nachts is het met 10°C koel. Er is nog 5 uur zon per dag en met 84 mm in 13 dagen moet u rekening houden met een bui. Het zeewater koelt af naar gemiddeld 19°C.

Temperatuur Mallorca december

In december koelt het verder af naar gemiddeld 15°C overdag en ‘s nachts 8°C. De zon schijnt ook nu 5 uur per dag en er is met 78 mm in 15 dagen kans op neerslag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is in december 16°C.