Thaise grootsteden – Beleef het echte Thailand

‘Sawadi krap’, de Thaise versie van ‘hallo’ zal je nog veel te horen krijgen als je naar het land van de glimlach trekt.Thailand vakantie Thailand heeft enorm veel te bieden. Van de broeierige hoofdstad Bangkok tot de andere bloedhete stad, Phuket. Elk heeft zijn eigen charmes en kenmerken.Bangkok

Bangkok is een reusachtige stad met heel wat tegengestelden. Vanaf het moment dat je in Bangkok aankomt moet je een knop omdraaien bij jezelf. Als je op de trein stapt richting centrum word je al meteen geconfronteerd met de enorme armoede die in een groot deel van de stad heerst, maar eens je daarbuiten bent gekomen neemt de vrolijke stad je zo maar weer in. Vol gestopt met eetkraampjes, vlot rijdende taxi’s en tuktuks en torenhoge gebouwen zal de charme van deze miljoenenstad je al gauw gaan bekoren.

Phuket De westerse cultuur heeft duidelijk veel invloed gehad op Bangkok, maar gelukkig is de Aziatische cultuur nog steeds heel erg overheersend. Verspreid over de gehele stad zie je prachtige monumenten, tempels en kleine details die duidden op de Thaise cultuur. Voor enkele euro’s ga je van locatie naar locatie in de gezellige tuktuks die zich overal tussen weten te wurmen. Een andere vlotte vorm van transport is de watertaxi; nóg goedkoper en geeft je een uniek zicht op de stad.

Phuket

Een tweede must in Thailand is Phuket. Gelegen in het zuiden van Thailand is dit toch wel de ‘Zuiderse hoofdstad’ van Thailand. Héél wat kleiner dan Bangkok, maar in vele opzichten toch ook een pak gezelliger. De volledige stad is veel eenvoudiger te zien door gewoon rond te stappen, de tuktuk te nemen of voor de durvers een motorfietsje te huren.

Phuket strandenHet heerlijke aan Phuket is dat het omringd is door mooie wateren. Nu ja… Rond Phuket zelf ziet de zee er misschien niet al te mooi uit, maar ga even buiten het centrum (op een tour of zo) en bekijk de prachtige, azuurblauwe wateren die gevuld zijn met tropische vissen, koralen en zeeschildpadden.

In Phuket zelf is natuurlijk ook voldoende te zien. Denk maar aan Big Buddha, het uitstekende uitgaansleven en natuurlijk de duizenden tempels.

Waar je ook gaat in Thailand, je zal altijd wel versteld zijn van de natuurlijke schoonheid en de aangename inwoners van het land. Veel plezier!