Tolvignet – Gewijzigde tarieven

In diverse Europese landen is een tolvignet nodig om gebruik te mogen maken van autosnelwegen en (in sommige gevallen) autowegen.Tolvignet Oostenrijk en ZwitserlandHet betreft vaak de landen waar veel doorgangsverkeer is naar de zuidelijk gelegen vakantiebestemmingen in Europa. Op die manier proberen die landen extra inkomsten binnen te halen waaruit onderhoudskosten aan de wegen kunnen worden betaald. In Nederland is het nog niet zo ver, maar er duiken ook hier steeds vaker geluiden op om voor buitenlanders een tolvignet in te voeren. Vooralsnog lijkt het hier echter nog niet van te komen.

Tarieven tolvignet gewijzigd

Sommige landen hebben onlangs hun tarieven gewijzigd. Voor onderstaande landen is of wordt het tarief voor een tolvignet met ingang van het najaar 2015 gewijzigd, zo is gebleken uit een publicatie van KampeerZaken.nl.

   • Zwitserland
    In Zwitserland is een vignet voor een jaar iets goedkoper geworden. Sinds 1 oktober is de prijs voor een vignet gedaald van 40 euro maar 38,50 euro.
   • Tsjechië
    De prijs voor een jaarvignet gaat in Tsjechië daarentegen iets omhoog, van 56,50 euro naar 57 euro. Een vignet voor een maand wordt ook 50 cent duurder en gaat van 16,50 euro naar 17 euro.


  • Oostenrijk
   Vanaf 1 december gaat in Oostenrijk de prijs voor een vignet voor 2 maanden omhoog naar 25,70 euro (was voorheen 25,30 euro). Een vignet voor tien dagen wordt ook iets (10 cent) duurder en gaat nu 8,80 euro kosten. Wie een vignet voor een jaar koopt gaat vanaf 1 december voor een personenauto of een camper tot 3500 kg 85,70 euro per jaar betalen.
  • Slovenië
   In Slovenië gaat een “2A” vignet voor een maand voortaan 30 euro kosten, de kosten voor een jaarvignet gaan 110 euro bedragen.

Behalve de kosten voor het landelijke vignet dient men er rekening mee te houden dat er in deze landen in sommige situaties nog extra tolgeld moet worden betaald voor bijvoorbeeld een tunnel, brug of pasovergang.