Top 10 Stedentrips – Barcelona blijft nummer 1

De populariteit van Spanje in de top 10 stedentrips is flink toegenomen, zo blijkt onder meer uit onderzoek van Zoover. Barcelona blijft nummer 1 in de top 10 stedentrips in Europa.

Andere Spaanse steden zijn – procentueel gezien – echter meer favoriet. Het zoekgedrag naar Malaga en Valencia is in vergelijking met vorig jaar namelijk respectievelijk met ruim 37 en 28 procent gestegen!

3 Spaanse steden in Top 10 stedentripsStedentrips MalagaDe toegenomen interesse in Spanje is explosief gestegen en kent verschillende oorzaken. Malaga heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in marketing en toeristische attracties, waardoor de stad zich goed op de kaart heeft weten te zetten. Diende Malaga voorheen voornamelijk als tussenstation, tegenwoordig wordt de stad steeds meer gezien als een stad die de moeite waard is.

 

Stedentrips ValenciaNaast Barcelona en Malaga behoort Valencia tot de meest favoriete steden in Europa. Volgens Tourism Valencia is de bekendheid van Valencia sinds 2003 langzaam toegenomen omdat meer aanbieders de stad wisten te vinden. Daarom is er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in hotels en bezienswaardigheden. De stad is niet alleen uniek door de ligging aan de kust, maar ook door de combinatie van moderne en historische architectuur. Met de heerlijke gastronomie en het mediterrane klimaat is Valencia gedurende het hele jaar dé perfecte bestemming voor een stedentrip binnen Europa.

Opmerkelijke verschuivingen in Top 10 stedentrips

Stedentrips RomeNaast de toegenomen interesse in Spaanse steden blijft ook Italië favoriet. Op een stedentrip Rome wordt dit jaar 33 procent meer gezocht dan in 2014. Rome staat inmiddels op een stevige tweede plek in de Top 10. De grootste dalers in de lijst van meest gezochte stedentrips zijn met respectievelijk 31 en 30 procent Parijs en Istanbul. De oorzaak van deze daling kan liggen bij de verschuiving van interesse naar andere stedentrips en de toenemende onrust in de Turkse hoofdstad.Top 10 stedentrips (meest gezocht op Zoover.nl)

Stad Percentage t.o.v. 2014
1 Barcelona +0,53%
2 Rome +33,14%
3 London -2,84%
4 Malaga +37,38%
5 Valencia +28,04%
6 Parijs -30,98%
7 Berlijn -12,88%
8 Nice +2,33%
9 Praag -14,91%
10 Istanbul -29,65%