Vakantie Cuba – Tips en Klimaat

Vakantie Cuba – Toeristen zijn al lang verliefd op het mooie eiland Cuba. Nu de VS beperkende maatregelen hebben opgeheven zal dit alleen maar toenemen.Vakantie Cuba HavanaVeel touroperators bieden all inclusive arrangementen naar Cuba, waar je kunt genieten van het heerlijke klimaat en ongerepte natuur. Cuba heeft echter zoveel meer te bieden, als je buiten de resorts gaat kijken kun je kennis maken met de cultuur van dit prachtige eiland.

Vakantie Cuba – Klimaat

Hieronder geven we een beknopt overzicht van het klimaat op Cuba, zoals temperatuur, uren zon en kans op neerslag.

In de tabel worden de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celcius, zonuren en regendagen in Havana weergegeven.

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max Temp 26 26 28 29 30 31 32 32 31 30 28 27
Min Temp 9 9 10 12 15 19 21 22 20 17 14 11
Zonuren 17 17 19 20 22 23 23 23 23 22 20 18
Regendagen 6 7 5 5 9 13 10 11 13 13 9 7

Vakantie Cuba – Tips

Vakantie Cuba salsaVoel het ritme

Muziek is een belangrijk onderdeel van de Cubaanse samenleving en elke stad, hoe klein ook, heeft een bloeiende Casa de la Musica, waar jong en oud samenkomen om rum te drinken, muziek te maken en te dansen. Ze zullen graag een dansje met je willen maken, maar wees gewaarschuwd, Cubanen zijn zeer goede dansers. De kans is groot dat je in vergelijking met de Cubaanse bevolking een gebrek aan ritme zult hebben …

Vakantie Cuba grottenZoek het avontuur

Cuba is overspoeld met weelderige en indrukwekkende landschappen, van tropische bossen tot schitterende stranden. De verbazingwekkend gastvrije bevolking kan niet wachten om nieuwe ervaringen met je delen noemen. Een van de meest populaire dingen is het verkennen van de Bellamar Caves in de buurt van Varadero. Het is een netwerk van 28 grotten die zelfs voor ervaren speleologen een opwindende ervaring zullen zijn. Tijdens veel excursies krijg je de kans om middenin de grotten te zwemmen met de fakkels uit – volledig gehuld in de inktzwarte duisternis is het zowel angstaanjagend als opwindend.

Vakantie Cuba balletBezoek een balletvoorstelling

Het Gran Teatro de la Habana in de Paseo del Prado is zowel van binnen als buiten een prachtig gebouw. Het is de thuisbasis van het wereldberoemde Cubaanse Nationale Ballet en herbergt gedurende het jaar ook andere artiesten en festivals. De balletten en opera’s hier zijn ongeëvenaard en het is zeker de moeite waard om tijdens je vakantie Cuba een voorstelling bij te wonen. Vaak kun je tickets kopen voor de repetities, de prijzen zijn dan lager en je kunt getuige zijn van echt spectakel.

Vakantie Cuba museumBezoek het Museum van de Revolutie

Er zijn veel dingen op te merken die Cuba verschillend maken tot andere bestemmingen. Het ontbreken van reclame, het dubbele valuta-systeem, de verbijsterende regels over welk voedsel kan worden geserveerd in restaurants zijn er maar een paar om te noemen. Aangekomen in Havana is het leuk om deze eigenaardigheden in de juiste context te zetten en er is geen betere plek voor dan het Museum van de Revolutie. Gehuisvest in een prachtig neo-klassiek gebouw dat vroeger het presidentieel paleis was, dat de Cubaanse geschiedenis in kaart brengt, voornamelijk gericht op de revolutionaire oorlogen van de jaren vijftig, maar ook met exposities van het Cuba vóór de revolutie. Het is een fascinerend museum en geeft een goed beeld van hoe het leven was voor de revolutie. Buiten kun je zelfs Granma bekijken, het jacht dat Fidel Castro voor de revolutie vanuit Mexico terugbracht naar Cuba.Heerlijk ijs

Het maken van ijs is in Cuba bijna een religieuze bezigheid. Een van de beroemdste ijssalons, Coppelia in Havana, heeft vaak wachtrijen tot ver om de hoek. Het ijs is er zoet en smakelijk, en het is een geweldige plek om mensen te kijken, het lijkt alsof de hele stad er een ijsje gaat kopen. Het wordt nog aantrekkelijker als je je bedenkt dat het in Cuba, vooral in de zomer, HOT is.

Vakantie Cuba honkbalBezoek een honkbalwedstrijd

Je hoeft geen sportfan te zijn om een Cubaanse honkbalwedstrijd te waarderen. Er heerst een echte wedstrijdsfeer en het is onmogelijk om niet opgewonden te raken. Pak een biertje en – zelfs als je slechts een vaag idee hebt wat de regels van het spel zijn – je zult van elke minuut genieten.

Blijf dus tijdens je vakantie Cuba niet alleen op de (zalige) stranden liggen, maar probeer ook wat leuke dingen voor jezelf te doen in Cuba. Je zult beloond worden met een aantal fantastische ervaringen waar je de komende jaren thuis over kunt vertellen.