Vakantie Florida – Klimaat en bezienswaardigheden

Een vakantie Florida is veel meer dan Disney World en de vele andere attractieparken, deze Amerikaanse staat heeft veel meer te bieden.Vakantie Florida Sunshine StateFlorida heeft een zeer aangenaam subtropisch klimaat en staat niet voor niets bij veel mensen op het verlanglijstje als favoriete (winterzon) bestemming. Sommige mensen verlengen hun vakantie op Aruba of Curaçao met een weekje Florida. Of je vliegt met TUIfly naar Florida voor een strandvakantie, voor de vele attractieparken of een rondreis door de “Sunshine State”, het is onwaarschijnlijk dat het weer in Florida je zal teleurstellen. We hebben hieronder een klimaattabel opgenomen met de gemiddelden in Miami.

Vakantie Florida – Klimaat Miami

Gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celcius, zonuren en regendagen in Miami Florida.

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max Temp 24 24 25 27 29 30 31 31 31 29 27 24
Min Temp 16 16 18 20 23 24 25 25 25 23 20 17
Zonuren 7 8 9 10 10 10 10 9 9 8 7 7
Regendagen 7 6 6 5 11 16 16 18 17 14 9 6

Vakantie Florida Disney WorldFlorida staat bekend als “Sunshine State” en de vele attractieparken, zoals Disney World (de overtreffende trap van Euro Disney is Parijs), Epcot Center, Wet ‘n Wild en SeaWorld. Er is echter zoveel meer waarom een bezoek aan Florida de moeite waard is.

Vakantie Florida – Overige bezienswaardigheden

Vakantie Florida EvergladesEverglades National Park

In deze subtropische wildernis in het zuiden van Florida krioelt het van de krokodillen. Maar voor dierenliefhebbers is er nog meer te zien; zeekoeien, vogels, insecten en zelfs panters hebben hier een plekje gevonden. De beste manier om het gebied te verkennen is, gezien de vele krokodillen, natuurlijk per boot. Een uniek stuk natuur.

Vakantie Florida GatorlandGatorland

Wanneer je in Orlando verblijft vindt je een bezoek aan de Everglades mogelijk te ver. Als alternatief kun je een bezoek brengen aan Gatorland met duizenden alligators en krokodillen, waaronder vier uiterst zeldzame “witte” alligators. Er is ook een kinderboerderij, dierenshows en een natuurlijk moeras waar alligators worden gefokt. Een dag waar je later met veel plezier op terug zult kijken!

Vakantie Florida WekiwaNatuur

Op slechts een uur rijden van de meeste bezienswaardigheden in het centrum van Florida biedt Wekiwa Springs State Park bezoekers de gelegenheid om te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Dertien mijl van paden bieden volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en paardrijden. Kanoërs en kajakkers kunnen peddelen op de Wekiwa rivier of geniet van een picknick of een duik in de rivier. Dit is een zeer populair park, vooral tijdens de weekenden in de zomer. Om er zeker van te zijn dat je binnen kunt raden we je aan om vroeg te komen; de parkeerplaats zal anders mogelijk vol zijn en je mag dan niet meer naar binnen.

Vakantie Florida Kennedy Kennedy Space Center

Je kunt ook een bezoek brengen aan het hoofdkwartier van NASA in Cape Canaveral. Hier leer je alles over de ruimte en ruimtevaart en kun je zelf in een shuttle simulator ervaren hoe het is om te worden gelanceerd. Je kunt films kijken in een van de IMAX bioscopen en lunchen met een astronaut. Een uiterst leerzame dag voor het hele gezin!

Vakantie Florida sportBezoek een sportwedstrijd

Sportwedstrijden maken onderdeel uit van de Amerikaanse cultuur. In Florida heb je de kans om verschillende sporten van dichtbij te volgen in een van de enorme stadions. In Miami bijvoorbeeld kun je een wedstrijd bezoeken van de Miami Marlins (honkbal), Miami Heat (basketbal) of de Miami Dolphins (American football). Orlando is de thuisbasis van de basketballers van Orlando Magic. Tampa Bay tenslotte heeft een honkbalteam, de Tampa Rays, en een American football team, de Buccaneers. In het subtropische klimaat van Florida kun je zelfs een ijshockeywedstrijd van de Tampa Bay Lightning bezoeken. Een must voor iedere sportliefhebber!Vissen bij de Keys

De Keys is een keten van kleine eilandjes in het zuiden van Florida en ademt een Caribische sfeer. Een bezoekje aan de mooie, maar dure Florida Keys is niet compleet zonder een vistrip. Ga een dagje vissen op barracuda, snapper, tonijn of een andere grote vis.

Golfen

Florida is door haar subtropische klimaat een paradijs voor golfers. Gedurende het hele jaar kun je hier een balletje slaan op een van de vele banen die Florida rijk is. Veel clubs accepteren ook niet-leden, maar sommige clubs zijn alleen toegankelijk voor leden en professionals.

Vakantie Florida beachStranden

Florida beschikt over de mooiste stranden, bijna de hele staat is omgeven is door wit zand en azuurblauw water. Het beroemdste strand is het met palmbomen omgeven South Beach in Miami met prachtige Art Deco gebouwen. Badmeesters in opvallende outfits houden toezicht. ‘s Avonds kun je je onderdompelen in het nachtleven van Miami.

Vakantie Florida shopping Shop till you drop

De shopping malls zijn zo enorm groot, dat je er gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Veel vrouwen zal dit als muziek in de oren klinken. De grootste shopping mall is Sawgrass Mills, ten noorden van Miami en in Orlando kun je je hart ophalen in de Florida Mall. In vrijwel alle grote steden vindt je designer outlets.