Vragen over het ETA-visum voor Sri Lanka

Sri Lanka visumWaarom moet ik een visum aanvragen om Sri Lanka te kunnen bezoeken? Met ingang van 1 januari 2012 moeten alle vakantiegangers of zakelijke reizigers naar Sri Lanka een elektronische reisvergunning (ETA) hebben om Sri Lanka binnen te komen.

Een visum voor Sri Lanka is een aantekening in een paspoort of in een soortgelijk document om de legale binnenkomst van niet-Sri Lankanen in het land te vergemakkelijken en om de periode van hun verblijf en de voorwaarden voor een dergelijk verblijf te regelen.

Een visum voor een kort bezoek is een toegangsvergunning, die de instemming van de Sri Lankaanse regering voor de toelating van een buitenlandse staatsburger tot het land betekent.

Het visum bevat details over de periode en over de reden van het verblijf. Een toeristenvisum wordt afgegeven aan toeristen die Sri Lanka binnen willen reizen om dit geweldige land te bezoeken, om o.a. deel te nemen aan prachtige excursies, of voor een familiebezoek en een ETA -visum is bedoeld voor mensen die een korte periode in Sri Lanka willen blijven.

Als je om een andere reden naar Sri Lanka wilt reizen dan voor toeristische doeleinden, dan is het noodzakelijk om de ETA (Electronic Travel Authority) te vervangen voor een visumsticker of om een stempel aan te vragen.

Hoe kan ik een ETA-visum voor Sri Lanka aanvragen?

Om een ETA aan te vragen, moet je buiten Sri Lanka zijn en een paspoort hebben dat nog minstens 6 maanden geldig is. Je moet je ETA aanvragen met het paspoort en het paspoortnummer waarmee je naar Sri Lanka reist; het visum wordt gekoppeld aan dit nummer. Dit kun je zelf doen, maar ook via deze link kun je een visum voor Sri Lanka voor uw reis aanvragen. Dit gaat eenvoudig en neemt je alle gedoe uit handen.

Veel gestelde vragen

Sri lanka reizenHoelang moet ik wachten tot mijn ETA-visum voor Sri Lanka wordt goedgekeurd?
Bij de overgrote meerderheid van de gevallen wordt het Sri Lankaanse ETA-visum binnen twee werkdagen verwerkt. Zodra jouw gegevens zijn ingevoerd, worden ze doorgegeven aan het Visa Bureau, die zal beginnen met de verwerking van jouw visumaanvraag.

Verwerkingstijden kunnen worden verlengd als:

• Als je in je aanvraag onjuiste informatie hebt ingevoerd.
• Strafrechtelijke veroordelingen hebt.

Hoe snel of tot wanneer kan ik dit visum gebruiken?

Met jouw ETA-visum voor Sri Lanka moet je eerste binnenkomst in Sri Lanka drie maanden na de datum van de toekenning zijn. Een ETA-visum voor Si Lanka is slechts drie maanden geldig.

Wanneer krijg ik een stempel in mijn paspoort?

Je ETA-visum voor Sri Lanka is elektronisch gekoppeld aan jouw paspoortnummer, je hebt geen stempel nodig en er wordt ook geen stempel afgegeven.

Hoe lang kun je in Sri Lanka blijven?

Je mag maximaal 30 dagen in het land blijven. Het is mogelijk om het land te verlaten en binnen de geldigheidsduur van het visum (drie maanden) opnieuw voor 30 dagen binnen te komen.

Heb ik voor al mijn kinderen een ETA-visum voor Sri Lanka nodig en zo ja, hoe kan ik een aanvraag indienen?
Ja, tenzij jouw kinderen Srilankaanse paspoorten hebben, zullen ze ETA’s nodig hebben om Sri Lanka te bezoeken. Alle reizigers naar Sri Lanka, ongeacht hun leeftijd, hebben een ETA nodig. Als de kinderen een eigen paspoort hebben, moet je voor het kind een afzonderlijke ETA aanvragen, dat alle gegevens uit het paspoort van jouw kind opneemt.

Als het kind in het paspoort van een ouder staat, moet je nog steeds een afzonderlijke ETA hebben. Je kunt alleen de paspoortgegevens van de ouder gebruiken, maar de naam van het kind, de geboortedatum, het geslacht en het geboorteland gebruiken zoals ze in het paspoort staan.

Ik vlieg vanavond nog naar Sri Lanka; zal mijn visum klaar zijn?

Sri Lanka oktoberNee. Zoals vermeld, duurt het visum aanvragen voor Sri Lanka gewoonlijk twee werkdagen, hoewel dit als je onjuiste gegevens hebt verstrekt of als je een strafrechtelijke veroordeling hebt ook langer kan zijn.

Nee, nadat je voor de service hebt betaald, zijn de kosten en de verwerking al onderweg. Je bent op het moment van aankoop akkoord gegaan. Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van mijn naam, hoe kan ik de fout corrigeren?
Er is geen manier om dit terug te draaien en om fouten te corrigeren. Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, is de verwerking van jouw ETA-visum voor Sri Lanka al aan de gang.

Jouw ETA-visum voor Sri Lanka moet worden gekoppeld aan jouw naam zoals deze in je paspoort staat. Als je naam onjuist is ingevoerd, moet je dit zo snel mogelijk laten weten.

Jouw visum moet opnieuw worden verwerkt en je betaalt dan ook nog een toeslag voor de nieuwe ETA.
Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van mijn paspoortnummer, hoe kan ik die fout corrigeren?
Er is geen manier om fouten te corrigeren. Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, is de verwerking van jouw visum voor Sri Lanka al aan de gang.

Jouw ETA-visum voor Sri Lanka wordt gekoppeld aan je paspoortnummer. Als jouw paspoortnummer onjuist is ingevoerd, moet je dit zo snel mogelijk aan het Visa Bureau laten weten. Jouw ETA voor Sri Lanka moet opnieuw worden verwerkt en je zult een nieuwe aanvraag moeten doen voor een nieuwe ETA voor Sri Lanka.