Waar kan ik de beste last minute reizen vinden?

Vanwege de toenemende populariteit bieden steeds meer reisorganisaties last minute reizen aan.Vooral online is het aanbod groot. Door gericht te googelen en slim te beslissen kun je aardig financieel voordeel halen uit een last minute boeking. In sommige gevallen kan de korting op de reguliere prijs oplopen tot 50%, waardoor je plaatsen kunt aandoen die normaliter buiten je budget liggen.

Wat is een last minute?

reizen appsReisorganisaties kopen vooraf een aantal plekken in bij vliegmaatschappijen, hotels en anderen en willen deze natuurlijk allemaal verkopen. Vaak start hun verkoop al een jaar vooruit. Wanneer ze bij het naderen van de aanvangsdatum nog open plaatsen hebben zullen ze die met een korting aanbieden voor de late beslissers. Meestal begint de last minute periode ongeveer 6 weken voor de aanvang van de reis.

Waarop moet je letten bij last minute aanbiedingen?

Om de beste deals te vinden zul je op een aantal zaken moeten letten.

  • Allereerst moet je kijken of een last minute aanbieding daadwerkelijk een last minute aanbieding is. Dit betekent dat de korting die je aangeboden krijgt moet worden berekend op het standaard tarief. Je kunt in sommige gevallen een last minute korting aangeboden krijgen die is berekend op basis van een hoger tarief dan het standaard tarief, waardoor je uiteindelijk toch hetzelfde bedrag betaalt als de mensen die vooraf hadden geboekt.

Ook reisorganisaties kunnen soms handig goochelen met cijfers.

  • Je moet er ook op letten dat je binnen de last minute aanbieding dezelfde luxe en service krijgt die bij een normale boeking hoort. De korting die je ontvangt moet gebaseerd zijn op je late reservering en niet op het feit dat je een goedkoper hotel, een kleinere kamer of een minder comfortabele stoel in het vliegtuig krijgt. Het kan natuurlijk voorkomen dat slechts die mindere opties nog beschikbaar zijn, maar dan dien je hiervoor een apart prijsvoordeel te genieten. Dit moet duidelijk blijken uit de last minute aanbieding, zodat je een bewuste keuze kunt maken.
  • Je moet je ervan overtuigen dat je met een legitieme organisatie zaken doet. Online kan iedereen een prachtig verhaal ophangen.

Hoe haal je het maximale voordeel uit last minute reizen?

Heb je geen specifieke vertrekdatum en verblijfslengte in gedachten, geen specifieke voorkeur en sta je open voor nieuwe ervaringen? Dan kun je maximaal voordeel uit last minute reizen halen.

  • Je moet echt op het laatste moment kunnen beslissen. De korting op last minute reizen neemt vaak toe naarmate de vertrekdatum nadert.
  • Je verblijfsperiode moet flexibel zijn. Aan een last minute reis is vaak een verplichte verblijfsperiode gekoppeld.
  • Je moet geen specifieke voorkeur hebben. Wanneer je persé naar een bepaald gebied wil en in een bepaald hotel wilt verblijven zal de keuze van last minute aanbiedingen een stuk minder zijn.