Wat zijn de absolute vakantiegeheimen van Marokko

Boek je reis naar het land van de 1001 sprookjes en ontdek de magie van de bestemmingen in het prachtige Marokko. Het land wordt dankzij steden als Marrakech en Fez een steeds populairdere bestemming voor citytrips.

Toch is er nog zoveel meer te ontdekken en dat weet nog lang niet iedereen. Het land is magisch en heel veelzijdig. Van steden tot de diversheid van de natuur.

Stippel je rondreis maar uit en neem deze absolute vakantiegeheimen van Marokko vooral mee in je planning! Deze bezienswaardigheden en locaties in Marokko moet jij gezien hebben.

De Draâ vallei

Een van de best bewaarde geheimen van Marokko is de Draâ vallei. Deze plek staat bekend als de grootste oase van Noord-West-Afrika.

Het is een prachtige locatie waar enorme palmbomen groeien en de natuur meer dan groen is. Er wordt op de akkers flink verbouwd dankzij de vruchtbare grond die er is rond de oase.

De akkers en groene natuur vormen een groot contrast met de bekende aarde kleurige woningen van de locals. Iets wat je door heel Marokko ziet.

Ga je naar de Draâ vallei? Combineer je trip met een tocht door de Todar kloof. Eveneens een indrukwekkend stukje natuurgeweld dat je zal verrassen!

Kom tot rust in Agadir

De stad Agadir is wat minder bekend en populair, hoewel de ligging prachtig is. Met een parelwit strand Souss-Massa River National Park en de Paradise Valley om de hoek is de natuur hier mooi en groen.

Het is een uitvalsbasis voor lokale hippies en er heerst dan ook een serene rust waar je even aan alle toeristische drukt ontsnapt.

Hip Casablanca

Casablanca is een stad waar genoeg te zien en te doen is! Mede dankzij de Franse bezetting zijn er nog flink wat invloeden terug te vinden en dat maakt het weer een heel ander type stad dan de andere bestemmingen in dit lijstje.

Bezienswaardigheden van de stad? De Hassan II Moskee moet je in ieder geval gezien hebben! Struin vervolgens over de boulevard en de wijk La Corniche om een hapje te eten en mensen te kijken.

Dit zijn moderne plekken van de stad, waar je je weer in een heel andere, hippe sfeer waant!

Surfen in Taghazout

Een goedbewaard geheim, of in ieder geval nog niet erg bekend feit is dat Marokko uitstekende surfspots heeft voor golfsurfers.

Er worden jaarlijks surfkampen georganiseerd voor beginners waar je binnen enkele dagen leert surfen langs de prachtige kust van het land.

Onder andere Taghazout is een ideale uitvalsbasis met diverse hippe surfspots, waar je je als watersporter zeker zal vermaken.

Huur een board en voer door de golven langs de Marokkaanse kust en bekijk het land van een heel andere kant.

Adembenemende Atlasgebergte

Zoek de hoge hoogte op en zet het Atlasgebergte op je route door Marokko. Reis langs de rotswoestijn, het stuwmeer Lalla Takerkoust en het prachtige Kik Plateau.

Op de route kom je authentieke Berberdorpjes tegen, adembenemende valleien en natuurlijk de mogelijkheid om met een kameelrit deze hoek van Marokko verder te ontdekken.