Wintersport Frankrijk 2016

Wintersport Frankrijk 2016 – Bekijk het uitgebreide aanbod voordelige Frankrijk wintersport vakanties!

De echte kenners zullen het ongetwijfeld met ons eens zijn: Frankrijk betekent als wintersportland in tal van opzichten niets minder dan de absolute top. De hooggelegen en daarom sneeuwzekere skigebieden zijn dikwijls zo uitgestrekt, dat zelfs de meest actieve wintersporter er dagen kan skiën zonder dezelfde piste tegen te komen.

Wintersport Frankrijk – Morzine skigebied. Boek hier

[two_columns_1]

[/two_columns_1] [two_columns_2]

[/two_columns_2]

Wintersport Frankrijk 2016

wintersport Frankrijk 2016De brede en goed geprepareerde pistes zijn vaak lekker rustig zodat er voor iedereen ruimte is om op eigen niveau te genieten. Omdat de wintersportplaatsen veelal hoog liggen, is de sneeuwconditie vaak uitstekend. Wanneer de pistes in de omringende landen nog groen zijn wordt er in Frankrijk al geprepareerd. Van november tot eind april kunt u genieten van de diversiteit van de Franse skigebieden. In tegenstelling tot het imago zijn er in de Franse Alpen veel skigebieden waar u gezellige piste-restaurants aantreft voor een kopje koffie met croissant of een voedzame lunch. Naast de sfeervolte wintersportdorpen zijn er tal van moderne skistations zoals Val Thorens, Tignes en Avoriaz, die specifiek zijn opgezet voor de wintersport en die wellicht minder sfeervol zijn, maar wel midden in het skigebied liggen en uitstekende faciliteiten bieden voor de actieve wintersporters.

Wintersport Frankrijk 2016 – Langlaufen

Wintervakantie FrankrijkOok voor langlaufers is Frankrijk een goede keus: de loipen worden goed onderhouden en zijn veelal hoger gelegen. Houdt u er wel rekening mee dat men soms een vergoeding vraagt voor het gebruik en onderhoud van de loipen. Kortom, Frankrijk heeft heel veel te bieden, vooral voor actieve wintersporters die optimaal gebruik maken van de vele wintersport mogelijkheden.

Chàtel skigebied – Wintersport Frankrijk 2016

Op de zuidhelling van een breed dal ligt het leuke dorpje Chàtel. Vanuit het oude centrum heeft u gelijk toegang tot de vete pistes van Les Portes du Soleil (650 km). De après-ski is gezellig en vindt plaats in de vele bars, restaurants en discotheken. De langlaufers kunnen mooie tochten maken rond het dorp (22 km) of in het gehele Chàtel skigebied (235 km).

Morzine skigebied – Wintersport Frankrijk 2016

Morzine skigebied is één van de oudste skistations van Frankrijk en het meest levendige dorp van de Les Portes du Soleil. Traditionele sfeer staat voorop, maar modern comfort en goede ski faciliteiten vindt men ook zeer belangrijk. Na een dag in de sneeuw heeft u de keuze uit tientallen knusse restaurants en gezellige bars. Verder kunt u in het charmante Morzine (geen hoogbouw) uitstekend winkelen.

Avoriaz Morzine skigebied – Wintersport Frankrijk 2016

 

In het autovrije Avoriaz heerst altijd een gezellige drukte. Enkele pistes lopen zelfs door het centrum van het dorp en er is een apart kinderdorp met leuke speeltoestellen en goede faciliteiten. Uw auto heeft u de hete week niet meer nodig en er zijn grote parkeergarages gebouwd waar u uw auto kunt parkeren. Voor het vervoeren van uw bagage zijn er sleden en scooters beschikbaar. De vele restaurants, bars en discotheken zorgen voor een levendige sfeer en ook de terrassen bij de piste zijn eind van de middag goed bezet voor een gezellige après-ski.