Winterzon 2015 – Spanje en Curaçao favoriet

Winterzon 2015 – Spanje blijft ook in 2015 de meest favoriete winterzon bestemming. In de top 5 lijst winterzon bestemmingen is de interesse in Spanje en Curaçao met vijf procent toegenomen ten opzichte van 2014.Winterzon 2015Egypte behoudt wel de tweede plaats, maar daalt wel met zes procent. De interesse voor de Kaapverdische Eilanden en de Dominicaanse Republiek neemt af met acht procent, waarmee zij respectievelijk een vierde en vijfde plaats op de lijst behalen. Dit blijkt uit onderzoek van Zoover.

Top 5 Winterzon 2015 t.o.v. 2014
1 Spanje +5%
2 Egypte -6%
3 Curaçao +5%
4 Kaapverdische Eilanden -8%
5 Dominicaanse Republiek -8%

Bron: Zoover.nl

Winterzon 2015 – Spanje en Curaçao favoriet

Bijna 40 procent van de Nederlandse vakantiegangers verruilt de kou jaarlijks voor de winterzon, zo blijkt uit het onderzoek Spanje en Curaçao stijgen ten opzichte van 2014 beiden met vijf procent en staan, net als vorig jaar, opnieuw in de top 5 van favoriete winterzon bestemmingen.

Winterzon 2015 TenerifeSpanje staat wederom op nummer één, met Tenerife als populairste bestemming. De gemiddelde temperatuur van 21 graden, de immer stralende zon, de korte vliegtijd en betaalbare tickets maken het tot de ideale bestemming om aan de winterse kou te ontsnappen. Ook de andere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura en de zuidelijke Spaanse costa’s zijn favoriete bestemmingen.

 

Winterzon 2015 CuraçaoDat de interesse in Curaçao steeds verder toeneemt zal niemand verbazen. Het heerlijke tropische klimaat op dit tot het Koninkrijk der Nederlanden behorende eiland in de Cariben zorgt, in combinatie met de meest fantastische stranden en duiklocaties, voor een steeds grotere belangstelling. Bijkomend voordeel is dat je op je vakantiebestemming gewoon Nederlands kunt spreken. Bovendien worden de vliegtickets door de toenemende concurrentie in de luchtvaart steeds beter betaalbaar.

Winterzon 2015 EgypteOndanks een daling van 6 procent is Egypte met een tweede plaats op de lijst nog steeds een zeer populaire vakantiebestemming. De daling van Egypte lijkt met name te wijten aan de voortdurende onrust in het land. Het neerstorten van een Russisch vliegtuig, dat onderweg was van het Egyptische vakantieoord Sharm el-Sheikh naar Sint-Petersburg, op 31 oktober zal evenmin bijdragen aan een verder herstel van het aantal vakantiegangers.

De afgenomen interesse in de Kaapverdische Eilanden en de Dominicaanse Republiek kan te maken hebben met een toenemende interesse naar meer zekere en bekende bestemmingen, zoals Spanje en Curaçao. De populariteit van deze landen is mede te danken aan het klimaat, de cultuur, het aantal vluchten vanuit Nederland en de goedkopere aanbieders. Net buiten de top 5, maar wel met een grotere populariteit, zijn Aruba en Gambia.

Winterzon 2015 – Temperatuur, zonuren en neerslagkans

Waar kun je de beste omstandigheden verwachten tijdens je vakantie? Op Curaçao ben je verzekerd van de hoogste temperaturen en de meeste uren zon, maar is ook de grootste kans op een bui in deze tijd van het jaar. Je hoeft je daarover echter geen zorgen te maken; binnen een uur is het meestal al niet meer te zien dat het heeft geregend. De minste neerslag valt op de Kaapverdische Eilanden. Hoe dan ook, op alle bestemmingen is het heerlijk toeven. Aan de rand van het zwembad of op het strand aan een azuurblauwe zee, onder een parasol en een tropische cocktail in de hand!Winterzon 2015 – Klimaatoverzicht

Land Max.
temp
Min.
temp
Zonuren per dag Neerslagdagen per maand
Tenerife 21 15 6 10
Egypte 22 13 8 1
Curaçao 30 25 8 27
Kaapverdische Eilanden 25 20 7 2
Dominicaanse Republiek 29 19 7 11

Gebaseerd op de gemiddelden in december en januari