Zomervakantie 2016 – Dit zijn de trends

Zomervakantie 2016 – In de zomermaanden trekken de meeste mensen eropuit voor hun vakantie. Met name gezinnen zijn op zoek naar een perfecte zon- en strandbestemming. Welke strandbestemmingen zijn populair in 2016 en waar willen de mensen graag hun zomervakantie doorbrengen? Reizenservice.nl geeft een overzicht van de huidige trends.Zomervakantie 2016 – Planning

Als u op zoek bent naar een specifieke bestemming kunt u beter niet tot het laatste moment wachten. De ervaring heeft geleerd dat last-minute reizen niet altijd goedkoper zijn en het aanbod wordt steeds beperkter. Daarnaast heeft het wegvallen van Egypte en Tunesië, en in mindere mate Turkije, een grote druk gelegd op andere populaire bestemmingen. Vooral gezinnen, die zijn gebonden aan specifieke data voor de zomervakantie, doen er goed aan tijdig hun zomervakantie 2016 te boeken.

Zomervakantie 2016 – Populaire eilandvakanties

Zomervakantie 2016Naast de Balearen, met de razend populaire bestemmingen als Mallorca en Ibiza, behoren de Canarische Eilanden tot de favorieten voor een heerlijke strandvakantie. Met name Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura zijn erg in trek voor familievakanties. Mensen met een hang naar avontuur kiezen in toenemende mate voor de Canarische eilanden Lanzarote en La Palma. De Canarische Eilanden genieten eveneens een grote populairiteit als winterzon bestemming.

Griekenland behoort in 2016 eveneens weer tot de populaire zomerbestemmingen. Dat is mede te danken aan de gunstige aanbiedingen voor diverse bestemmingen in Griekenland. Vooral de vraag naar reizen naar de Griekse eilanden, met inbegrip van Kreta en Rhodos, neemt sterk toe.

Zomervakantie 2016 – Wat willen toeristen?

Zomervakantie 2016 surfenVoor veel toeristen staat de zomervakantie in het teken van herstellen van de inspanningen in het afgelopen jaar. Zon, zee en strand vormen daarbij een belangrijk onderdeel en daarnaast is het voor veel mensen pas een geslaagde vakantie als er een breed scala aan recreatieve activiteiten wordt aangeboden. Naast het gebruikelijke vakantie entertainment wil men regelmatig recreatief sporten en excursies maken.

Zomervakantie 2016 – Cruises

Het aanbod van cruises blijft ook in 2016 groeien en voldoet aan de meest uiteenlopende behoeften van de toeristen – van een mini-cruise in het Middellandse Zeegebied tot luxe cruises in de Caraïben.Zomervakantie 2016 – Korte trips

Er is verder een toenemende belangstelling voor meerdere korte trips op relatief korte afstand. Vooral reizen tot 5 dagen zijn populair; meer en meer toeristen kiezen voor een korte trip naar bijvoorbeeld Duitsland voor een wandel-, fiets- of wellness vakantie. Het zuiden van Duitsland is in de zomermaanden net zo belangrijk als de Duitse Noordzee- en de Oostzeekust.